Katolik hükümet, komünist avında

Polonya Dışisleri Bakanlığı, hükümetin aldığı bu karar dogrultusunda, Polonya’nın  Cezayir, Arjantin, Britanya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Yunanistan, İsrail, Lithuania ve Slovenia büyükelcilerini geri cağırıyor.

Hükümet, ülkede komünizmin çöküşünden bu yana geçen 17 yıl içesinde, ilk olarak böyle kapsamlı bir operasyon gerçeklestiriyor.

Konuyla ilgi Polonya Radyosu’na açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Jerzy Szmajdzinski, “Büyükelçilerin geri cağrılması, ev temizliğinden baska birsey degildir” dedi.

Konuyla ilgili basın mensublarının sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Pawel Dobrowolski de, Dışişleri Bakanı Stefan Meller’in,  eski-komünistlerin resmi ofislerinin temizlenmesi için yeni hükümet tarafından geniş bir denemenin parçası olarak büyükelçilerin misyonlarını kesmeyi kararlaştırdığını açıkladı.

Politik gözlemciler de, muhafazakar katolik hükümetın komünist avına çıktığını düşünüyorlar.

Öteyandan ülkede merkez sağda sevinç yaşanıyor… Hükümetin aldığı karar, merkez sağ Vatandaşlar Platformu’nu sevince boğdu. Vatandaşlar Platformu yöneticilerinden Jan Rokita, “Eski komünist parti üyelerinine günümüzde yer yoktur” dedi.

Rokita, komunist hükümet döneminde askeri istihbarat ve gizli servislerde görev yapan kişilerin, Polonya’yı yutdışında temsil etmemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

1121650cookie-checkKatolik hükümet, komünist avında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.