‘Kayıp milyonlar KKTC’de olabilir’

Securitas adlı güvenlik şirketinin Kent bölgesindeki deposuna, depo müdürü ve ailesini rehin alarak giren ve 53 milyon sterlini kamyona yükleyerek kaçan soygunculardan yakalanan beş kişi hakkındaki kararların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.


Stuart Royle, Jetmir Bucpapa, Roger Coutts, Lea Rusha ve Arnavut asıllı Emir Hysenaj’ın yakalanmasının ardından polisin düzenlediği operasyonlarda söz konusu paranın 21 milyon sterlinlik bölümü ele geçirilirken, kalan paranın yurt dışına kaçırıldığı sanılıyor.


İngiliz basını, kayıp milyonların hiç değilse bir bölümünün soyguna karıştığı belirlenen Sean Lupton adındaki kişi tarafından KKTC’ye kaçırıldığı ihtimali üzerinde durulduğunu yazdı. Basın, paranın bir bölümünün de Fas’ta olabileceği yolundaki iddialara yer verdi.


The Times gazetesi ise soygundan sonra bir ara gözaltına alınan 46 yaşındaki Sean Lupton’un 2006 yılının Aralık ayında gemiyle İngiltere’yi terk ederek KKTC’ye kaçtığını öne sürdü. Gazete, “KKTC ile İngiltere arasında ne diplomatik ilişki, ne iade anlaşması bulunduğunu, ayrıca KKTC’nin AB’nin para aklama kurallarının kapsamına girmediğini” yazdı.


Gazete, olayla ilişkili olduklarını iddia ettiği iki Kıbrıs Türk’ü Hüseyin ve Mustafa Başar adlı kardeşlerin de Lupton ile aynı dönemde adaya gittiklerinin tahmin edildiğini yazdı. İngiltere tarihinin en büyük soygununda, kasalardaki paranın 53 milyon sterlinlik bölümünü kamyona yükleyerek götüren soyguncular, kamyona sığdıramadıkları 153 milyon sterlini artlarında bırakmak zorunda kalmıştı.

809240cookie-check‘Kayıp milyonlar KKTC’de olabilir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.