‘Kayıp İranlı köstebek miydi?’

Washington Post gazetesi, adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde, Asgeri’nin Lübnan’daki Hizbullah örgütü ve bu örgütün İran ile bağlantıları konusunda bilgi sağladığını iddia etti.

Amerikalı yetkilinin Asgeri’nin isteyerek işbirliği yaptığı ve verdiği bilgilerin gizli olduğu sözlerine yer veren gazetenin internet sitesindeki haberinde, yetkilinin şu an Asegeri’nin nerede bulunduğuna ilişkin bilgi vermediği de belirtildi.

Asgeri’nin Şam’dan Türkiye’ye geçtikten sonra İstanbul’da ortadan kaybolmasının ardından çeşitli iddialar ortaya atılmıştı.

İran, eski İran Savunma Bakan Yardımcısı ve Devrim Muhafızları komutanlarından Asgeri’nin bazı Batılı ülkelerin istihbarat servislerince kaçırıldığını iddia ederken, İsrailli eski bir istihbaratçı, Asgeri’yi, Lübnan’daki Hizbullah’ın kurucusu olarak tanıdıklarını söylemişti.

Amerikan ABC News televizyonu ise bir analiz uzmanına dayanarak, Asgeri’nin, ailesiyle bir Batı ülkesine sığındığını ve ABD ile işbirliği yaptığını ileri sürmüştü.

 

1147360cookie-check‘Kayıp İranlı köstebek miydi?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.