Kayıp uçakla ilgili bir iz daha

Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan Malezya Havayolları’nın 239 kişiyi taşıyan yolcu uçağının kaybolmasının üzerinden dün tam iki hafta geçti.

Uydu görüntülerinde enkaza benzetilen cisimler sonrası Avustralya’nın 2500 kilometre açıklarında yapılan aramalardan bir sonuç çıkmadı, fakat dün Çin’den yeni bir açıklama geldi. Çin, uydu görüntülerinde bölgede büyük bir cisim tespit edildiğini duyurdu.

Yayınlanan 18 Mart tarihli görüntülerde Hint Okyanusu üzerinde 22 buçuk metre uzunluğunda, 13 metre eninde bir cisim yer alıyor. Cismin yer aldığı nokta, Avustralya’nın 16 Mart tarihli uydu görüntülerinde tespit ettiği olası enkaz bölgesine 120 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Her iki görüntü arasındaki mesafenin, aramanın doğru noktada yapıldığını gösterdiği belirtiliyor.

Kükreyen Kırklar aramayı zorlaştırıyor

TÜM teknolojik imkanlar seferber edilmesine rağmen, olası enkaz bölgesinin doğal hava şartları, arama çalışmalarının önündeki en büyük engellerden biri. Zira, Kükreyen Kırklar olarak bilinen güçlü bir rüzgâr sisteminin etkisinde kalan bölge, okyanus üzerindeki girdaplar ve güçlü akımlarla da herhangi bir cismin sabit noktada kalması ve bulunmasını zorlaştırıyor. Söz konusu sert rüzgâr, Güney Yarımküre’nin 40 derece güney ile 50 derece güney enlemleri arasında etkili oluyor. Son yapılan hava tahminlerine göre, bölgede bir de tropikal bir kasırga bekleniyor.

Üç ihtimal

3’te 2’si Çin uyruklu 227 yolcusuyla kaybolan uçağın akıbetiyle ilgili en temel 3 senaryo üzerinde duruluyor: Kaçırılma, pilot sabotajı ve uçağın otopilot kontrolüne geçmesine neden olacak bir kriz. Hürriyet

1413620cookie-checkKayıp uçakla ilgili bir iz daha

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.