Kayseri’de bombalı saldırı: 13 asker hayatını kaybetti, 48 yaralı

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi kampüsü civarında sabah 08.45’te bir özel halk otobüsü yakınında patlama meydana geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre 13 asker hayatını kaybetti, 48 asker ise yaralandı.

TSK’nın açıklamasında, “Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır” denildi.

TSK ayrıca saldırıda sivillerin de yaralanmış olabileceğini söyledi.

Saldırıda kullanılan aracın plakası sahte

Ajanslar patlamanın, haftasonu iznine çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsünü takip eden bir aracın, otobüse yaklaşmasının ardından gerçekleştiğini belirtiyor.

patlama ambulansSaldırıda kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının ise sahte olduğu belirtildi. DHA’da yer alan habere gore, Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu saldırıda kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

‘Kan ihtiyacımız yok’

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Malesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Menfur bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bomba yüklü bir aracı hainler, halk otobüsünün geçişi sırasında patlattılar. Halk otobüsünde sivil vatandaşlarımız ve askerlerimiz vardı. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Olayla ilgili yayın yasağı vardır. Herkesin buna uymasını bekliyoruz. Avrupa’da bir olay olduğu zaman buna uyuluyor, görüntü kirliliği olmuyor. Biz de buna uyalım” dedi.

SALDIRIKayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri çok sayıda vatandaşın kan bağışı nedeniyle kendilerine başvurduğunu belirterek, “Kimse endişeye kapılmasın. Elimizde yeteri kadar kan stoku var. Kan ihtiyacımız yok” dediler.

Bakanlar olay yerinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan bilgi aldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kayseri’de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Abdullah Gül, Kayseri’ye gidiyor

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DHA’nın haberine göre saldırının gerçekleştiği yeri ziyaret etmek için Kayseri’ye gidiyor.

Gül’ün patlamanın gerçekleştiği yere giderek yetkililerden bilgi alacağı, ardından yaralıların tedavi gördüğü hastanelere ziyaret gerçekleştireceği belirtildi. Abdullah Gül, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Huzur kentimiz Kayseri’de askerlerimize karşı bu terör saldırısını yapanlara lanet olsun. Devletimiz ve aziz milletimiz asla teröre boyun eğmeyecektir. Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Acımız derin” dedi.

HDP binası basıldı

Kayseri’de meydana gelen saldırının ardından, bir grup kentteki HDP İl Binası önüne gitti.

Binaya girmeye çalışan kişilerin, “Kana kan, dişe diş, intikam” sloganı attığı, polisin gruba engel olduğu görülüyor.

 

2040170cookie-checkKayseri’de bombalı saldırı: 13 asker hayatını kaybetti, 48 yaralı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.