Kayseri’deki canlı bomba saldırısı

Kayseri’de bu sabah Erciyes Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen saldırıda 13 asker hayatını kaybetti, 55 asker de yaralandı.

Kahramanmaraş’ta gazetecilere konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Kayseri’de bir halk otobüsü yoldan geçerken bir canlı bomba saldırısı gerçekleşti” dedi.

Binali Yıldırım, “Terörün amacı halkın moral değerlerine zarar vermektir. Belli ki 15 Temmuz’dan ders almamışlar. Terörün amacının gerçekleşmemesi için programa ara vermiyorum” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, hedef alınan araçta, Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşların olduğunu açıkladı.

Başbakan Binali YıldırımYıldırım, “Terörün amacının gerçekleşmemesi için programa ara vermiyorum” dedi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan saldırıyla ilgili bilgi aldıktan sonra yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Terör örgütlerine karşı, milletimizle birlikte, bir milli seferberlik ruhu içerisinde, hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

6 yaralının durumları ağır, 12 yaralı yoğun bakımda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri’de saldırının düzenlendiği yerde inceleme yaptı.

Süleyman Soylu gazetecilere yaptığı açıklamada, 55 yaralıdan 12’sinin yoğun bakımda olduğunu, 6 yaralının durumlarının da ağır olduğunu söyledi.

“8 şehidimizin kimliği belirlendi” diyen, sabır ve sağduyu çağrısı yapan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz’u başaramayanlar, bugün Türkiye’yi terörle yıldırmaya çalışmaktadır. Bu saldırılar terörle mücadeledeki kararlığımızı çok daha zirveye taşımaktadır” dedi.

Kayseri'de saldırının düzenlendiği bölge
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaralı 55 kişiden altısının durumlarının ağır olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kayseri’deki saldırının İstanbul Beşiktaş saldırısı ile benzerlik gösterdiğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Geçen hafta polise, bu hafta da askerlere saldırı var. Ne kadar planlı, programlı olduğu görülüyor” diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da yaptığı açıklamada, “Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir” ifadelerini aktardı.

yaralıCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ı arayarak taziye dileğinde bulundu. Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında ise “Güvenlik güçlerine karşı sıkılan her kurşun millete sıkılmıştır. Güvenlik güçlerine karşı düzenlenen her eylem topluma düzenlenmiş demektir” dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği de saldırıyı Twitter’dan yaptığı açıklamayla kınadı.

2040320cookie-checkKayseri’deki canlı bomba saldırısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.