Kazılarda 6 Tük’ün kimliği saptandı

TAK’ın da aktardığı habere göre; Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, 1964 yılında Rumlar tarafından Protara bölgesinde katledilen bu 6 kayıp Türk’ün isimlerinin Hüdaverdi Yusuf Osman, Ahmet Mustafa Meddi, Hasan Ziya, Mustafa Hasan, Hüseyin Ahmet Şükrü ve Hasan Ertuğrul Veli olduğunu açıkladı.


 Ersan yazılı açıklamasında, Protara bölgesinde katledilerek kuyuya atılan bu 6 Türk’ün DNA testinin yapıldığını ve bu ayın ortalarında ailelere teslim edilip defnedileceklerini belirterek kayıp yakınlarına, 8 Ağustos Çarşamba gününe kadar derneğe yazılı müracaat yaparak şehitlerinin defnedilmesini istedikleri yerleri bildirmeleri çağrısında bulundu.


Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi Türk Üyesi Gülden Plümer Küçük de TAK Muhabiri’nin sorusu üzerine tespit edilen bu 6 kayıp kişinin ailelerine gerekli bilgilerin verildiğini ve defin işlemlerinin Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği tarafından yürütüleceğini kaydetti.
Küçük, kemiklerin teslim ve defin tarihinin ailelerin derneğe yapacakları başvurulara göre belirleneceğini de sözlerine ekledi.


Alaminyo şehitlerinden 13 Türk kaybın geçtiğimiz haftalarda ailelere tesliminin ardından, 6’sı Türk 23’ü Rum toplam 29 kaybın daha kimlik tespitinin yapıldığı açıklanmıştı.

702000cookie-checkKazılarda 6 Tük’ün kimliği saptandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.