Kazım Koyuncu anıldı

Yüksel Caddesi’ndeki etkinliğe, türlü sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Kazım Koyuncu’nun hayranları katıldı.

Şair Ahmet Telli, burada yaptığı konuşmada, Koyuncu’nun 4 yıl önce 33 yaşında yaşamını yitirdiğini ve son yolculuğuna İstanbul’dan Hopa’ya onbinlerce kişi tarafından uğurlandığını söyledi.

Koyuncu’nun popülerleştirilmesi yerine kültürel alanda yarattığı enerjinin anlaşılması gerektiğini vurgulayan Telli, Koyuncu’nun bu alanda kısa zamanda yarattıklarının anlatılmayacak denli çok olduğunu bildirdi.

Türlü sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından yapılan konuşmalarda da Koyuncu’nun her zaman ezilenlerin yanında olduğu ve aydın sorumluluğuyla hareket ettiği dile getirildi.

Koyuncu’nun yüreğinin halkı için attığı belirtilen konuşmalarda, ”Kazım Koyuncu, Karadeniz’in bir çocuğuydu. Karadeniz’de kanserden ölümlerle mücadele edip son nefesini bu yolda verdi. Koyuncu’nun kanserle mücadelesi herkese bu konuda önemli bir sorumluluk yüklüyor” denildi.

Etkinlikte sahne alan kimi müzik toplulukları, Koyuncu’nun eserlerini seslendirdiler. Etkinliğe katılanlar, Karadeniz ezgileri eşliğinde horon teptiler.

Etkinlikte ayrıca Koyuncu’nun sahne performanslarından kesitlerin yer aldığı bir sinevizyon gösterisi de sunuldu.

1208430cookie-checkKazım Koyuncu anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.