Küba karşıtı yazı için kalemini satmışlar

“Miami Herald Gazetesi”nin açıkladığına göre, Washington yönetimi, Castro rejimi karşıtı yazılar için aralarında çok ünlü kimi isimlerin olduğu 10 kadar gazeteciye haber karşılığı para dağıtmış.

Gazetenin bu iddiası ABD basınında şok etkisi yarattı. Savlara göre, henüz ortaya adı çıkmamış başka isimler de bulunuyor.

Radyo-TV Marti adlı İspanyolca yayın yapan yarı resmi bir basın kuruluşu aracılığıyla paraların dağıtıldığı açıklandı. Köşe yazarlarına ve gazetecilere dağıtılan paraların 100 bin Dolardan aşağı olmadığı ifade ediliyor. Savlara ilişkin olarak henüz suçlanan yazar ve gazetecilerden bir yanıt gelmedi.

Haber kaynağına göre, Washington’un Küba için bu amaçla ayırdığı bütçe 37 milyon Dolar civarındaydı. Bu bütçenin, denetimden muaf biçimde, gazeteciler arasında pay edilmesi için gerekli düzenleme yapılmıştı.

Küba bahşişi alan gazetecilerin arasında, Pablo Alfonso adlı köşe yazarının 175 bin Dolar alarak pastadan en çok payı kaptığı, haber kaynağındaki listede görülüyordu.

Bir skandal niteliğinde patlak veren bu haberden sonra, ABD Basınının kendine yönelik özeleştirisi şimdiden merak konusu oldu. Önümüzdeki günlerde, bu olayla basının çok terliyeceği tahmin ediliyor.

FOTOĞRAF: Miami Herald Gazetesi’nin yayınladığı kalemini satan yazarlar…

İLGİLİ HABER: Chavez: Muhalifler ABD’den para alıyor

1136250cookie-checkKüba karşıtı yazı için kalemini satmışlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.