Küba uçağını CIA düşürmüş…

Castro, CIA ile de bağlantıları olan Kübalının iade edilmesi yönündeki çağrıları yanıtsız kalınca, gelecek Salı günü Havana’da dev bir Amerikan karşıtı gösteri düzenlemeye karar verdi.   

29 yıl önce Küba Havayolları’na ait bir uçağı Venezüella’da bombalı saldırı düzenleyerek düşüren Kübalı Luis Posada Carrilles’in ABD’ye sığınmacı başvurusunda bulunması iki ülke ilişkilerinde yeni bir kriz yarattı.

Posada’nın Küba’ya iade edilmesi çağrısına Washnigton Yönetimi’nin kayıtsız kalması Castro’yu çileden çıkardı. Castro halkına yaptığı çağrıda, “Bir teröristi topraklarında gizlediğini” belirtiği ABD’ye karşı gelecek Salı bir protesto yürüyüşü düzenlenmesini istedi.
      
POSADA’NIN CIA GÜNLERİ
Bu arada Meksika’dan yasadışı yollarla ABD’ye geçtiği iddia edilen ve avukatı aracılığıyla sığınmacı başvurusunda bulunan Posada’nın CIA ile de bağlantıları olduğu ortaya çıktı. Ortaya çıkan FBI ve CIA belgelerine göre, Posada 1960 ve 1970’lerde CIA için ajan olarak görev yapmış, 1976 yılına kadar da CIA’in bilgi kaynaklarından biri olmuş.

ABD’li yetkililerse 1976’da Küba Havayoları’na ait bir uçağı düşürerek 73 kişinin ölümüne neden olan Posada’nın nerede olduğunu bilmediklerini savunuyor ve sığınmacı başvurusunun değerlendirileceğini belirtiyor.

1105810cookie-checkKüba uçağını CIA düşürmüş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.