Kıbrıs şarkıları coşturdu…

Kuzey Kıbrıs Festivali kapsamında düzenlenen konseri Başbakan Ferdi Sabit Soyer, KKTC Londra Temsilcisi Yonca Şenyiğit, Başbakanlık Müsteşarı Doğan Şahali ve Özel Kalem Müdürü Erkut Şahali de izledi.


Palmers Green’de St. Monica Hall’de yer alan konsere Lefkara işlemeli eteğiyle çıkan, ikinci bölümde ise siyah bir kıyafet giyen Umut Albayrak, konseri boyunca şarkılarıyla ilgili bilgiler verdi, izleyenler diyalog kurdu.


Sanatçı konserinde Feslikan, Dillirga, Leymosun Türküsü gibi yaygın bilinen şarkılar yanında babası Dr. Arif Albayrak’ın ve kendinin bestelerini seslendirirken, annesi Alev Albayrak’ın bir bestesine de repertuarında yer verdi. Umut Albayrak, Zülfü Livaneli ve Yeni Türkü şarkılarından bazılarını da Londra’da Kıbrıs özlemiyle yaşayan Kıbrıslı Türkler için söyledi.


İzleyenler buram buram Kıbrıs kokan şarkılara zaman zaman eşlik ederek, alkış tuttu. Başbakan Ferdi Sabit Soyer de konserin sonunda Umut Albayrak’a buket takdim ederek sanatçıyı kutladı.


SOYER BU AKŞAM DÖNÜYOR


Başbakan Soyer, bugün Londra’dan yerel saatle 13.30’da ayrılıyor. Soyer ve beraberindekilerin saat 21.15’te KKTC’de olması bekleniyor. Başbakan Soyer, çarşamba günü başlayan Londra ziyaretinde İngiltere’nin Avrupa Bakanı Geoff Hoon’la görüşmüş ve Kuzey Kıbrıs Festivali’nin açılışını yapmıştı.


Başbakan Soyer, cuma günü basın toplantısı düzenlemiş ve Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna’nın onuruna verdiği öğle yemeğine de katılmıştı. Gazetecilere mülakatlar veren, Londra Türk Radyosu’nda programa konuk olan Başbakan Soyer, festival etkinliklerini de izlemişti.


FESTİVAL ETKİNLİKLERİ


Kıbrıs Türk kültür-sanatını tanıtmayı ve Londra’da yaşayanlara kültür-sanat etkinlikleri sunmayı amaçlayan Kuzey Kıbrıs Festivali kapsamında açılan resim ve karikatür sergisi, 14 Mart’a kadar Abney Public Hall’de izlenebilecek.


Festival kapsamında cuma akşamı Kıbrıs Türk Komedi Tiyatrosu “Havassu Garayanni” adlı komediyi sahnelemişti. Bu akşam ise Gençlik Merkezi Halk Dansları Ekibi’nin halk dansları ve oyun havaları eşliğinde şölen düzenlenecek. Kıbrıs mutfağına özgü tatlardan, el sanatlarından örneklerin yer alacağı şölen Abney Public Hall’de yer alacak.

800450cookie-checkKıbrıs şarkıları coşturdu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.