Kıbrıs Barış Harekatı’nın 2.aşaması kutlanıyor

İlk tören, yarın Rumların 1974’te Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde yaptığı katliamlarda şehit olanları anmak için düzenlenecek.


Muratağa ve Sandallar Şehitliği’nde saat 17:00’de düzenlenecek şehitleri anma töreninde, protokol sırasına göre anıta çelenkler konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Tören, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın konuşması, dua okunması ve şehitliğin ziyaret edilmesiyle tamamlanacak. Bu törenin ardından, Atlılar Şehitliği’ne gidilecek, burada da şehitliğe çelenkler konularak saygı duruşunda bulunulacak. Serdarlı’nın kurtuluş yıldönümü de yarın saat 19:00’da Atatürk Büstü önünde düzenlenecek törenle kutlanacak. Törende, Talat ile Serdarlı Belediye Başkanı Erdin Sütçüoğulları konuşma yapacak.


Taşkent’te Rumlar tarafından katledilenler, 15 Ağustos Pazartesi günü düzenlenecek törenle anılacak. Taşkent Şehitler Anıtı önündeki törende, KKTC Cumhurbaşkanı Talat konuşma yapacak.


Gazimağusa’nın kurtuluşu da 15 Ağustos Pazartesi günü düzenlenecek törenlerle kutlanacak. Kurtuluş kutlamaları çerçevesinde ilk tören, saat 17.00’de Zafer Anıtı önünde yapılacak. Törende, protokol sırasına göre çelenkler konulacak, saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.


Gazimağusa’daki ikinci tören, Polat Paşa Bulvarı’nda saat 18.00’de yapılacak. Talat ve diğer yetkililerin tören birlikleri ve halkın bayramını kutlamalarıyla başlayacak törende, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp bir konuşma yapacak ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na şükran plaketi sunacak.


Törende, diğer konuşmaların yapılmasından ve şiirler okunmasından sonra Mehmet Ali Talat konuşacak. Kutlama töreni, tören geçişiyle son bulacak.


Lefke’nin kurtuluşu ise her yıl olduğu gibi yaklaşık 10 güne yayılan etkinliklerle kutlanacak. Lefke’nin kurtuluşun 31. yıldönümü olan 16 Ağustos Salı günü iki ayrı tören düzenlenecek. Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde ve Atatürk Parkı’nda tören düzenlenecek. Törende, Lefke’nin kurtuluşu canlandırılacak ve Cumhurbaşkanı Talat konuşma yapacak.

681920cookie-checkKıbrıs Barış Harekatı’nın 2.aşaması kutlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.