Kıbrıs İngiliz üssü Shahab-3 menzilinde

Güney’de yayınlanan Alithia haberi; “Kıbrıs Pers (İran) Füzelerinin Birinci Hedefi – İran Amerikan ve İngiliz Çıkarı Olan Hedefleri Vurmakla Tehdit Etti – Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri İranlıların Önceliği – İran Bize Füze Atacak – Hristofyas Dün İran Büyükelçisi’ni Gördü” başlık ve spotlarıyla yansıttı.


Fransa Dışişleri Bakanı’nın “Dünya daha kötüsüne, savaşa hazırlanmalıdır” açıklamasını hatırlatan gazete, Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin; Batılılar’ın olası bir savaş akını durumunda İran’ın hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.


Gazeteye göre İran ile Batılılar arsında savaş söylemlerinin son zamanlarda doruğa tırmanması sonucu İran’ın; Kıbrıs’a kadar uzanan menzil içerisindeki hedefleri vurabilecek imkânlara sahip olduğu tehdidinde bulundu. İran’ın en büyük silahlı kuvveti olan “Direnişçi Cephe” komutanı; tehditlerde bulunmayı ve İran’ın elindeki çeşitli silahlara ilişkin açıklamalar yapmayı tercih ediyor. İran’ın elinde bulunan ve bin 250 millik menzile sahip olan Shahab-3 füzeleri İran’a bölgeyi tehdit edebilme olanağı veriyor.


İranlı yetkili Cen Muhammed Hasan Kuseçi’nin, “ABD, İran içerisinde 2 bin hedef saptadığını söylüyorsa, o zaman Amerikalılar çevremizde demektir ve bizim için kolay hedeftirler. 2 bin kilometrelik menzil içerisindeki hedefleri vurabilecek kabiliyetimiz var” sözlerine dikkat çeken gazete, İran’ın hedeflerini şöyle sıraladı:


“İran ordusunun, İngiliz basını tarafından açıklanan planlarına göre; İran’ın hedefleri halen seçildi ve önem sırasına göre sıralandı.
 
1-Kıbrıs’taki İngiliz üsleri İran’ın hedeflerinden biri görünüyor, çünkü –analizcilere göre- a) En uzaktaki hedeftir ve İran bu hedefi vurursa, güç gösterisi yapmak için vuracak; b) Savaş çıkması halinde İran, başlangıç olarak İslam devletleri içerisindeki diğer hedefleri vurmaktan kaçınacak.
2-İsrail.
3-Amerikan ve İngiliz ordularının bulunduğu Irak ve Afganistan.
4-Petrol kaynakları olan Kuveyt.
5- Petrol kaynakları olan Suudi Arabistan.
6-Amerikan 5. Filosu’nun ana limanının bulunduğu Bahreyn.
7-Amerikalılar’ın karargâhının bulunduğu Doha-Katar.
8- Pek çok batılı şirketin merkezinin, turistlerin bulunduğu ve İran’ın sadece 105 mil uzağında bulunan Dubai. İran ordusu halen; Birleşik Arap Emirlikleri’nin talep ettiği ve Dubai’den 40 mil uzakta bulunan Abu Musa Adası’nı elinde bulunduruyor.”

805240cookie-checkKıbrıs İngiliz üssü Shahab-3 menzilinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.