Kıbrıs Türkü cumhuriyetini kutlayacak

KKTC Londra Temsilcilisi Namık Korhan KKTC’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, KKTC’deki ambargonun kaldırılması için Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler’in örgütlü mücadele etmesini istedi. 

 

Korhan’ın mesajı şöyle:

 

“Sevgili vatandaşlarım,

 

Kıbrıs türk halkı için önemli bir yıldönüm noktası olan cumhuriyetimizin kuruluşunun 21’nci yıldönümü, Kuzey kıbrıs’ta ve başta İngiltere’de olmak üzere yurt dışında gurur ve çoşkuyla kutluyoruz.

 

Kıbrıs Türk halkının yarım asra varan inançlı mücadelesi ve anavatan Türkiye’nin desteği sonucunda bugün kendi toprağımızda kendi kenidmizi idare etmenin huzuru içerisinde olmakla birlikte halkımız ve devletimiz üzerinde uygulanan ambargolar nedeniyle insanca yaşam mücadelemiz devam etmektedir.

 

24 Nisan 2004 tarihinde yapılan referandum sonucu Kıbrıs Türk halkının dünya ile bütünleşmek yönünde almış olduğu olumlu karara rağmen, uluslararası toplum izolasyonların kaldırılmasına ilişkin vermiş olduğu sözleri halen yerine getirmemiştir. Bu aşamada, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerimizin vermekte oldukları mücadele yanında Londra’da yaşayan bizlere de büyük görevler düşmektedir.

 

Bu bağlamda, siyasi görüşlerden bağımsız olarak ve geçmişteki kırgınlıkları unutmak suretiyle, vatandaşlarımız ve tüm sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket ederek, Kıbrıs Türk halkına uygulanmakta olan haksız ve gayri insani izolasyonların kaldırılması için üzerimize düşen görevi yapmamız gerekmektedir. Bunu gerçekleştirmenin tek yolu örgütlenerek, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Bu yüce göreve tüm vatandaşlarımızın beraberlik ruhu ile katkı koyacağına ve sonucun başarılı olacağına inanıyorum.

 

Bu düşünce ve duygularla tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı ve mübarek bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

1095820cookie-checkKıbrıs Türkü cumhuriyetini kutlayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.