Kıbrıs Türk Milli Takımı, Londra’da Rum kulisine gol attı

19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Londra Türk Futbol karması ile Barnet FC sahasında maç yapılması engellenen Kıbrıs Türk Milli takımı, 19 Mayıs Pazar Günü Barnet FC sahası yerine Woltamstow sahasında futbol karşılaşmasına çıktı.

Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) karması ile maç yapmak için İngiltere’de bulunan Kıbrıs Türk Milli Takım yetkilileri, basın toplantısı yaptılar.

TTFF Başkanı Turgut Esendağlı’nın da hazır bulunduğu toplantıda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) As Başkanı Ali Karavezirler, Yönetim Kurulu Dış İlşikiler Üyesi Orçun Kamalı ve Yönetim Kurulu Hukuk Sorumlusu Enver Baturalp’ın katıldığı basın toplantısında Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu ve FIFA ile yürütülen görüşmeler hakkında bilgi verildi.

Londra da bulunan Türk Toplumu ile kaynaşmak için geldiklerini ve başkan Hasan Sertoğlu’nun selamlarını getirdiğini belirten As Başkan Ali Karavezirler, KTFF yönetimi olarak, yeniden yapılanma ve Kıbrıslı Türk gençlerinde uluslararası musabakalar futbol oynamaları yönünde iki önemli amaçlarının bulunduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan KTFF Diş İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı, Kıbrıs Futbol tarihini kısaca özetledikten sonra, son yıllarda FIFA ve Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu ile son yıllarda yürütülen görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs rum Futbol Federasyonu ile geçen yıl 20 Kasım’da başlayan görüşme sürecinin 11 Aralık ve 17 Ocak’ta karşılıklı olarak sürdürüldüğünü anlatan Orçun Kamalı, son görüşmede Kıbrıs rum Futbol Federasyonu yöneticilerinin Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu binasında ziyaret ettiklerini ve bunun önemli bir gelişme olduğunu anlattı.
İkili görüşmelere FİFA ve UEFA yetkililerinin de tanıklık ettiğinin altını çizen Kamalı, haziran ayında yapılacak görüşmeler neticesi Zürih buluşması ile somut adımlar atılması için çalıştıklarını bildirdi.

KTFF olarak, kendi kimlik ve oyunlarıyla Kıbrıs Türk futbolcularının evrensel bir dünyada temsil edilmemesini, dünyanın ayıbı olarak niteleyen Kamalı, “biz futbolun politikadan uzak, evrensel bir hak olduğunu anlatıyoruz. Haziran ayındaki görüşmelerimiz sonucu Zürih buluşması gerçekleşir ve her iki tarafın federasyonları tarafından onaylayacak bir çözümün bizzat FİFA ve UEFA tarafından da tanınmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

1- Soldan saga; KTFF YK üyesi Enver Baturalp, KTFF YK Dış İlşikiler üyesi Orçun Kamalı, KTFF As Başkanı Ali Karavezirler ve TTFF Başkanı Turgut Esendağlı

2- KTFF As Başkanı Ali Karavezirler, TTFF Başkanı Turgut Esendağlı

847970cookie-checkKıbrıs Türk Milli Takımı, Londra’da Rum kulisine gol attı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.