‘Kıbrıs Türkleri görüşmeye hazır’

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs Türk tarafının, Kıbrıs sorununun çözümü için ortaya konacak her türlü çabaya katkı koymaya, bu anlamda Lefkoşa’da, New York’ta veya başka bir mekanda, Kıbrıs Rum tarafı ile en üst düzeyde görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.


Erçakıca, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum lideri Tasos Papadopulos’un, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile nisan ayında New York’ta biraraya gelmesi için çalışmalar yapıldığı yönündeki Rum basını kaynaklı haberlerin, Rum yönetiminin ”yeni imaj yaratma’ gayretlerinin ürünü olabileceğini belirtti. Erçakıca, Kıbrıs Türk tarafının, Gambari’nin mektubunda ortaya konan hedeflere bağlılığını koruduğuna işaret ederek, ”Kıbrıs Türk tarafı, 8 Temmuz’la başlatılan sürecin kopmaması ve bunun, kapsamlı çözüm müzakerelerine taşınması için teknik komitelerin ve çalışma gruplarının oluşturulmasının ardından, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, Kıbrıs Rum lideri Tasos Papadopulos’un görüşmesini ve sürece yeni bir hız kazandırılmasını da gerekli görmektedir”dedi.


”HABERİM YOK”


Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos ile Mart sonunda biraraya gelme yönünde bir girişim ya da davet bulunmadığını söyledi.


Talat, Papadopulos ile New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun gözetiminde görüşme yapacağı yönündeki Rum basını kaynaklı haberlerle ilgili soruya, ”Haberim yok” yanıtını verdi.


Rum tarafının böyle bir görüşmeye karşı olduğunu hatırlatan Talat, ”Tango için iki kişi lazım. Yani bir taraf kabul etmeyince, olamıyor. Dolayısıyla Kıbrıs Rum tarafı, Papadopulos, benimle görüşmekten kaçınıyor. Bu nedenle bu görüşme olmuyor” dedi.


 

698280cookie-check‘Kıbrıs Türkleri görüşmeye hazır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.