Kıbrıslı 2 yiğit sendikacı anıldı

Kavazoğlu ve Mişiaouli Anma Komitesi’nin “Earlham Grove, London, N22 5HJ” adresindeki Cypriot Community Centre’de 11 Nisan Pazartesi akşamı düzenlediği anma toplantısına 300’e yakın Kıbrıslı Türk ve Rum katıldı. Nafiya Horozoğlu’nun okuduğu şiirler ve Kıbrıslı Türk ve Rum sanatçıların çoşkulu şarkıları etkinliğe renk kattı.
Kıbrıs Komünist Partisi AKEL’in Merkez Komite Üyesi sendikacı Kavazoğlu ve sendikacı yoldaşı Mişiaouli 11 Nisan 1965 tarihinde Lefkoşe’deki bir toplantıdan Larnaka’ya giderken faşistler tarafından otomatik silahlarla taranarak katledilmişlerdi.

“TEK ÜLKEDEN YANAYDILAR”

Anma gecesinde konuşan Loucas Papayiannis, iki sendikacının anılarının hala taze olduğunu belirterek anma gününün ortak mücadele ruhunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Papayiannis, “AKEL olarak bu mücadeleyi her daim yaşatacağız ve adada kalıcı barış için pes etmeyeceğiz” dedi.

Gecenin ikinci konuşmasını yapan ise Kavazoğlu’nun eski dostu Nurettin Seferoğlu, “Fazıl Önder, Ayhan Hikmet, Derviş Ali Kavazoğlu, Mişiaouli ve daha birçok isimsiz kahramanı hayatlarını taksime karşı mücadele adadıkları için katledildiğini” söyledi.

Gecenin son konuşmasını yapan Demokrasi Derneği’nin yöneticisi Ferdi Süleyman da, iki devrimcinin unutturulamayacağını belirtti. Süleyman “Kıbrıs Türkler veya Rumlar taksimin asıl sorumlusu değildir, emperyalist güçlerin komplosudur” dedi.

Konuşmaların arasında Süleyman Fuat şiir dinletisi, Vasilis Panayi ve Panos Sariles tiyatro gösterisi, Mehmet Raif ve Josnna Michaelidou’in mini konseriyle sonra erdi.

856970cookie-checkKıbrıslı 2 yiğit sendikacı anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.