Kıbrıslı Hakkı İşçi Partisi’ni karıştırdı

İlk olay sabah saatlerinde Gorton seçim bölgesinde meydana geldi. Commonwealth Oyunları’ndan sorumlu Victoria Spor Bakanı Justin Madden’in ofisinde çalışan Hakkı Süleyman’ın adı karıştı.

Sharon Ridler adlı 39 yaşındaki kadın, partinin eyalet kongresi delege seçiminde bildiri dağıtırken Hakkı Süleyman tarafından saldırıya uğradığını ileri sürdü. Ridler’in iddiasına göre Süleyman kadına yaklaşarak ailesi hakkında ifadeler bulunan bildiriyi elinden almak istedi. Kadının bağırması üzerine Süleyman geri çekildi. Olay yerine gelen polisin Süleyman’la konuştuğu ve Ridler’e şikayetçi olup olmayacağını sorduğu kaydedildi. Hakkı Süleyman, Ridler’e saldırmadığını, aleyhinde hakaret davası açacağını söyledi. Sharon Ridler’in dağıttığı bildiride “Naylon üyeliğe ve sıradan İşçi Partisi üyelerine yönelik zorbalığa son. Bizim seçim bölgemizde yaşamayan Seitz ve Süleyman ailesinin seçim bölgemizi kontrol altında tutmasına son” yazdığı gözlendi. 

Brimbank Belediye Başkanı Nazlı Süleyman, The Age Gazetesi’nin sorusunu yanıtlarken, babasını savunarak karşı tarafı, dikkatleri aynı aklşam üzeri saat 4 sularında meydana gelen ikinci kavgadan uzaklaştırmaya çalışmakla suçladı.

Nazlı Süleyman’ın sözünü ettiği bu kavga ise Errington Community Centre’de yapılan Şube toplantısında meydana geldi. Maribyrnong delege adayının seçileceği toplantıda Milletvekili Bob Serkombe’yi destekleyenlerle, ona karşı aday olacağı kaydedilen Bill Shorten adayları birbirine girdi. Her iki tarafda kavgayı karşı tarafın çıkardığını ileri sürdü. Ardabe sırasında bir kadının elbisesi yırtıldı, çevrede koşu yapan bir kişinin araya girmesiyle kavga yatıştı.

Koşucu, sütyeniyle ortada kalan kadının üstünü de örttü. Adının açıklanmasını istemeyen kadın, İşçi Partisi ile bir ilişkisi olmadığını, toplantıya komşusu Brimbank Belediye Başkanı Nazlı Süleyman’a merhaba demek için uğradığını iddia etti.

Kadın kendisine yanındaki İşçi Partisi sol kanadından 10  kadar kişi ile birlikte Brimbank Belediye Meclis Üyesi bir kişinin fiziki ve sözlü saldırıda bulunduğunu ileri sürdü. Karşı taraf adına konuşan kişilerse, kadının iddialarını yaalanladı ve kavgayı kendisinin çıkardığını, tüm denemelerine rağmen 3 kişinin kadını zaptedemediğini ileri sürdü. The Age Gaztesi’nde ise kavganın Nazlı Süleyman’ın kardeşi Mehmet ile Brimbank Belediye Meclis Üyesi Sam Tabban arasında çıktığı ifade edildi. Haberde, görgü tanıklarının, 15 -20 kişinin birbirine girdiğini ifade ettikleri kaydedildi. 

Süleyman ailesinin adı daha önce de Brimbank Belediye Meclisi’ndeki bir taciz iddiasında da gündeme gelerek basına yansımıştı.

1118490cookie-checkKıbrıslı Hakkı İşçi Partisi’ni karıştırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.