Kıbrıslı liderlerden ‘yoklama’ toplantısı

BM Genel Sekreterinin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı İbrahim Gambari, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’la bugün Lefkoşa ara bölgede bir araya geliyor.


BM Kıbrıs Barış Gücünden (UNFICYP) yapılan yazılı açıklamaya göre üçlü görüşme, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs özel temsilcisi Michael Möller’in ara bölgedeki ikametgahında saat 15.30’da başlayacak.


Talat ve Papadopulos, aynı yerde 3 Temmuzda Kıbrıs Otonom Kayıp Şahıslar Komitesine BM’yi temsilen üçüncü üye olarak atanan Christopher Girod’un onuruna verilen resepsiyon nitelikli toplantıda da liderler düzeyinde ilk kez bir araya gelmişti.


Gambari, bugün ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile görüşecek.


Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözüme ulaşabilmek için siyasi görüşmelerin yeniden başlama şansının olup olmadığını değerlendirmek üzere Türkiye, Yunanistan, KKTC ve Rum kesiminde temaslarda bulunan Gambari, bu temaslarında elde ettiği sonuçları bir rapor halinde BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a sunacak.

691000cookie-checkKıbrıslı liderlerden ‘yoklama’ toplantısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.