Kıbrıslı Türkler papucu elden verdiler

Enfield North Milletvekili Joan Ryan için Türk toplumu tarafından Özer Restoran’da düzenlenen yardım yemeğinde gerçekleşti. Gecenin ana konuşmacısı olan Milliband, restorandan ayrılmak üzereyken yanına gelen Ambargolular üyesi İsmail Veli, bakana paketi sundu.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan’ın da şaşkın bakışları arasında gerçekleşen eylemde protestocu ve bakan arasında şu konuşma gerçekleşti:

– Sayın Bakan (eski Dışişleri Bakanı) Jack Straw’un bana 4 yıl önce gönderdiği mektubu Dışişlerine iade ediyorum
– Büroma gönderebilir misiniz? Affedersiniz’, ‘iade mi dediniz? Nedir bu (paketi yoklar)? Neden iade ediyorsunuz?
– Kıbrıslı Türklere karşı uygulanan ambargoların kaldırılmasını desteklemek için dilekçe imzalayan 16 bin insan, İngiliz Hükümeti tarafından verilen sözler tutulmadığı için öfkeli olduğu ve verilen sözlerin üzerinde yazılı oldukları kağıt kadar bile değer taşımadıkları için. Bu nedenle mektup ve terliği hayal kırıklığımızın bir göstergesi olarak veriyorum.
(Başını sallayıp dilekçe ve terliği alan bakan restorandan ayrılır)

İsmail Veli eylemle ilgili olarak terliğe Kıbrıs’ta papuç diye adlandırdıklarını belirterek şu yorumu yaptı:

“Pabuç Operasyonu, İngiliz Hükümeti’ne verdikleri sözleri unutmadığımızı göstermek amacıyla düzenlediğimiz barışçıl bir gösteridir. Sayın Milliband’a verdiğimiz değersiz hediyemiz, onların (Hükümetinin) Kıbrıslı Türklere izolasyonlara son verilmesiyle ilgili verdikleri değersiz sözleri yansıtmaktadır. 4 Mart 2009, Kıbrıslı Türklere uygulanmakta olan ambargoların 45’inci yıldönümü olacak. Kapsamlı bir çözümün ardına saklanmak kabul edilebilir bir durum değildir. İngiltere, Kıbrıs’ta bir Garantör Güçtür- bu berbat durumu düzeltmek için daha fazlasını yapabilir ve yapmalıdır.”

FOTOĞRAF: En soldaki protestocu Kıbrıslı Türk İsmail Veli, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, paketi şaşkınlıkla alan Dışişleri Bakanı David Miliband ve olayı yine şaşkınlıkla izleyen milletvekili ve eski Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryan…

1189070cookie-checkKıbrıslı Türkler papucu elden verdiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.