Kıbrıslı Türklere ‘nerede yaşamak istersiniz’

BM ve ABD’nin, Kuzey Kıbrıs’ta bir referandum yaparak, Kıbrıslı Türkler’e “KKTC’de mi yoksa Kıbrıs Cumhuriyeti’nde mi yaşamak istiyorsunuz?” konulu referandum planı üzerinde görüştüğü iddia edildi. Referandum’un sonucunda Kıbrıslı Türklerin kararını görmek isteyen ABD ve BM’nin Türkiye’nin açıkladığı eylem planına da bu çerçevede yaklaşmayı düşündüğü savunuldu.

BM’nin yeni bir Kıbrıs planında da bu referandum sonucunu dikkate almayı düşündüğü öne sürüldü.

ABD’DEN OLABİLİR SİNYALİ

Konu Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adam Ereli’ye de soruldu. Ereli, konu ile ilgili çıkan bir haber görmediğini belirtti ve BM’nin Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına öncülük ettiğini ifade etti.

Sorunun çözümünde BM Genel Sekreteri ve Genel Sekreterin Özel Temsilcisinin kararlarına saygılı olduklarını belirten Ereli, tarafların herkes için kabul edilebilir çözümler bulabileceğini, bu bağlamda referandum da yapılabileceğini ifade etti.

“ANNAN PLANI’NA DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR”

Ereli ayrıca, Amerika’nın Kıbrıs’ın birleşmesi yönünde gösterilen çabaları ve Annan planına olan desteğini sürdürdüğünü söyledi.

Ereli, günlük olağan basın toplantısında sorulan bir soru üzerine, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza ile Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs görüşmelerinden sorumlu Siyasi İşler Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Gambari arasındaki görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini belirtti.

Görüşme sırasında BM Genel Sekreter Yardımcı’na Washington’un Annan Planı’na ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine verdiği desteği sürdürdüklerini ilettiği ifade edildi. (ANKA)
 

1124340cookie-checkKıbrıslı Türklere ‘nerede yaşamak istersiniz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.