“Kıbrıs’ta ayrımcılığa son” mektubu

Daily Telegraph’a gönderilen mektubun, Kıbrıslı Türk insan hakları grubu Ambargolular’ın inisiyatifiyle hazırlandığr belirtildi.

Rum Yönetimin AB Konseyi Başkanlığının başlangıcına zamanlanan mektup, okurlara Kıbrıslı Rumlar tarafından yönetilen Cumhuriyetin ortaklığın bozulduğu 1963 yılından bu yana Kıbrıslı Türkleri temsil etmediğini içeriyor.

Mektupta imzaları bulunanlar, özellikle Kıbrıs’ta garantör bir güç olan İngiltere’ye, “Kıbrıslı Türklere, Kıbrıslı Rumların onlarca yıldan beri kullanmakta oldukları hak ve fırsatların aynılarının sağlanmasına yardımcı olmak için nüfuzunu kullanma” çağrısında bulundu.

Ambargolular Başkanı Emel Cevdet, konuyla ilgili açıklamasında şunları da söyledi:

“Bu önemli girişimin böylesi saygın bir grup insan tarafından imzalanmış olmasından ötürü mutluluk duyuyoruz. Telegraph’a gönderilen mektuptaki mesajların özü, Kıbrıslı Rumların önümüzdeki altı aylık dönemdeki AB Başkanlığı süresinde Ambargolular tarafından sürekli olarak vurgulanacaktır. Kıbrıs Cumhuriyeti ne Kıbrıslı Türkleri ne de adanın tümünü temsil etmektedir ve İngiliz hükümeti buna sadece seyirci kalamaz. Garantör güç olarak İngiltere, Kıbrıslı Türklere eşit muamele yapmakla yükümlüdür. Şimdi, Yeşil Hattın kuzeyinde yaşayanlara uygulanan haksız izolasyonuna son vermek için, gerekirse tek taraflı eylemlerle, anlamlı girişimlerde bulunmanın zamanıdır”

Mektupta imzası bulunan isimler şöyle:

1. Barones Sarah Ludford (AP Milletvekili) 2. Sir Graham Watson (AP Milletvekili) 3. Michael Cashman (AP Milletvekili) 4. Chris Davies (AP Milletvekili) 5. Hava Mareşali Sir Michael Graydon 6. Highbury Baronesi Hüseyin-Ece 7. Drumglass Lordu Maginnis 8. Billy Hayes (İletişim Çalışanları Sendikası Genel Sekreteri) 9. Simon Woolley (Operation Black Vote kurucusu ve direktörü) 10. Hüseyin Çağlayan MBE (moda tasarımcısı/sanatçı) 11. Martina Cole (yazar) 12. Alp Mehmet (İzlanda eski İngiliz büyükelçisi – yabancı kökenli ilk İngiliz Büyükelçi) 13. Emel Cevdet (Ambargolular Başkanı).

843990cookie-check“Kıbrıs’ta ayrımcılığa son” mektubu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.