Kıbrıs’ta ender bir kelebek yakalandı

TAK’a bilgi veren Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hülya Altan, “Söz konusu kelebek, Ada’da çok nadir görülen bir tür. Bu, bölgenin halen bazı nadir özelliklerini halen koruduğunu gösteriyor” dedi.


Altan; yeşil, kahverengi, pembe ve sarı tonlarına bezeli bu kelebeğin daha önce de görüldüğünü, ancak daire tarafından ilk kez incelemeye alınacağını kaydetti.


İri boy ve renkli uzun ince kanatları ile dikkat çeken Mekik Kelebeği, en hızlı kanat çırpan, havada asılı gibi durabilen kelebekler olarak biliniyor. Sadece gece uçan Mekik Kelebeği, geniş yapraklı ağaç, süs sarmaşığı, zakkum ve sebze yaprakları ile besleniyor.
Daire uzmanları, kelebek üzerinde gerekli inceleme yapıldıktan sonra doğal yaşam alanına tekrardan bırakılacağını söyledi.


Bu arada Karpaz bölgesinde Temmuz ayında balıkçılar tarafından Akdeniz Foku tespit edildiğini kaydeden Altan, bunun üzerine daire tarafından tarama yapıldığını, ancak Akdeniz Foku’na tekrardan rastlanmadığını belirtti.


Bölgenin kontrol altında tutulduğunu belirten Hülya Altan, “Ender canlı türlerinin tekrardan görülmesi sevindirici bir olaydır” dedi.


 


 

703170cookie-checkKıbrıs’ta ender bir kelebek yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.