Kıbrıs’ta kadife ayrılık

açık olmanın zamanıdır.


Kıbrıs Rum yönetimi sözcüleri bile son günlerdeki açıklamalarında egemen, bağımsız, AB ve bütün dünya tarafından tanınmış bir KKTC’den söz etmeye başladılar. Başlarına saksı düşmedi elbette. Geleceği görüyorlar ve şimdiden kendileri için korkunç olan bu gerçeğe alışmaya çalışıyorlar.


Kıbrıs Rumları ve özellikle Papadopulos, Kıbrıs Türklerine umut ve güven vermediler. Her aşamada aşağılayıcı, görmezden gelici, dikkate almayıcı ve eşit bir ortak statüsü dışında görmeye çalıştılar.


Peki, bugün ne oldu da paniğe kapıldılar?


AB yetkilileri, BM yetkilileri, hatta kendileri bile kaçınılmaz gerçeği gördüler ve dillendirmeye başladılar : Kadife Ayrılık.


Kadife Ayrılık, bir arada yaşama olanakları ortadan kalkmış olan iki toplumun barış içinde ayrılma haklarını kullanmaları ve ileride barış içinde yaşayacak biçimde kendi yollarını çizmeleri, kendi bağımsız devletlerini kurmalarıdır. Kıbrıs adasında bunun altyapısı hazırdır. Hazır olmayan, enosis hayali peşinde koşan Kıbrıs Rum kesimi ve AB  ülkeleri idi. Şimdi onlar da bu gerçeği benimseme noktasına geldiler. Hepimize hayırlı olsun.


Kadife Ayrılık, KKTC açısından Kadife Devrimi de beraberinde getirecektir. Ekonomide devrim, toplumsal ve kültürel yaşamda devrim, siyasal yaşamda devrim ve dış ilişkiler dahil her alanda devrim anlamına gelecek olan Kadife Devrim, gelişmenin, güçlenmenin, ilerlemenin, refahın ve gelecekteki aydınlık  günlerin müjdecisi ve yaratıcısı olacaktır.


Çok yakında Lazkiye – KKTC seferleri başlayacak. İKÖ ülkeleri KKTC’de etkinlikler düzenlemeye koyulacaklar. Daha sonra birkaç ülke KKTC’yi Kıbrıs adasında bağımsız bir Türk devleti olarak tanımak istediklerini açıklayacak. Sırasıyla KKTC tanınmaya başlayacak. Sıraya bazı Avrupa ülkeleri de girecek. Gerisi ise çorap söküğü gibi gelecek. Sonunda, BM tarafından tanınan bir KKTC ile yüz yüze geleceğiz. İşte Kadife Ayrılık ve Kadife Devrim.


Bağımsız ve egemen bir dünya devleti olan KKTC’ye Merhaba diyelim.


Hoş Geldin Kadife Ayrılık. Hoş Geldin Kadife Ayrılık.


____________________


* Yrd. Doç. Dr. Birol Ertan
[email protected]
 


 


 


 


 


 

703040cookie-checkKıbrıs’ta kadife ayrılık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.