Kıbrıs’ta liderler buluşmasından ‘umut’ çıktı

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Michael Möller, KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas’ın ara bölgedeki görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, tarafların Lokmacı kapısının açılması konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.


8 Temmuz anlaşmasında öngörüldüğü gibi teknik komiteler ve çalışma gruplarının oluşturulacağını kaydeden Möller, liderlerin gerekirse yeniden bir araya geleceğini ifade etti.


KAPSAMLI MÜZAKERELERE BAŞLAMA KONUSUNDA UZLAŞMA


KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi Hristofyas, BM’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde 3 ay sonra kapsamlı müzakerelere başlanması ve en kısa sürede soruna çözüm bulunması konusunda anlaştı.


Talat, görüşmenin ”yeni bir başlangıç ve yeni bir açılım” olduğunu ifade ederek, ”İki lider olarak, Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi.


Talat, görüşmede prosedürü ele aldıklarını, belli temelleri ve belli temel parametreleri ele almadıklarını kaydetti.


Hristofyas da, ”Biz, birlikte iyi niyet çerçevesinde çalışmalar yapma açısından iyi niyetliyiz ve bu irademizi beyan ettik” dedi. Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile eski dost olduklarını, görüşmede ”düşman olmayacaklarını” ifade ettiklerini belirtti.


Hristofyas da Kıbrıs sorununun 40 yıldır sürdüğüne ve bu sürenin uzun olduğuna işaret ederek, iki lider olarak bir an önce kapsamlı çözüme ulaşmayı umduklarını belirtti.

707110cookie-checkKıbrıs’ta liderler buluşmasından ‘umut’ çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.