Kıbrıs’ta mülk davası başlıyor

Türk tarafı davayı devlet düzeyinde ele alırken, Rum tarafı ise davanın bireysel bir girişim olduğunu ve taraf olmadığını savunuyor.
 
Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren bir Rum şirketinin, Gazimağusa’daki bir restoranın işletmecisi, Hüseyin Çağıner isimli Kıbrıslı Türk’e açtığı dava, iki toplum arasında, bireysel nitelikli ilk dava olma özelliğini taşırken, aynı zamanda, mülkiyetle ilgili bundan sonraki gelişmelerin de temelini oluşturacak.


Duruşmada, Türk tarafının, mahkemenin yetki alanı ile anayasa ve yasalara aykırıklıktan kaynaklanan itirazları dile getireceği belirtildi.


Mahkeme ile birlikte, ilk defa Kıbrıs Türk tarafı, siyasi içerikli bir davada, kendini savunma pozisyonuna giriyor. Davacı Rum şirketi, tahliye ve tazminat istiyor.


Öte yandan dava, Türk ve Rum taraflarında, çeşitli tartışmalara ve gerginliklere neden oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, mülkiyet sorununu, devlet düzeyinde ele alarak, vatandaşlara teminat verirken, cumhurbaşkanlığı bünyesinde, bu konuda geniş kapsamlı çalışma yapılıyor.


Rum yönetimi ise, ilgili Rum şirketinin açtığı davanın, bireysel bir girişim olduğunu savunuyor ve taraf olmadığını, ısrarla vurgulamaya devam ediyor.

679090cookie-checkKıbrıs’ta mülk davası başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.