Kıbrıs’ta “Müslümanlar Geliyor” kışkırtması

KKTC’de belli bir zümre var.

Sayıca bir avuç olan ama iyi gürültü koparan bu zümre “KKTC olmadığı ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile kaynaştığı” bir ortamda çok daha iyi “nemalanacağı” inancında. Onlar için “AB üyesi bir ülkenin ikinci sınıf vatandaşı olmak”, “Türkiye ile sıkı bağlara sahip bir Kıbrıs Türk Devleti vatandaşı olmaktan” daha karlı bir “iş”.

Bu nedenle de sürekli olarak işledikleri ana konu ve “soğuk savaş yöntemleri ile yürüttükleri propagandanın” ana hedefi “düşman ve de işgalci Türkiye”.

AB üyesi olmayan Türkiye onlar için “cazip” değil.

1974 sonrası Türkiye’den gelen insanlar da “kaba, saba köylüler”.

Her ne kadar bu “Türkiye’den gelen insanlara yeterince modern değil eleştirisi yapanlar” trafiğe çıktıklarında yaya geçitlerinde ya da yol kenarlarında karşıdan karşıya geçmek isteyenlere yol verme kibarlığından yoksunsalar da “lafta” “çok bir modernler”! “Kendilerini çok bir modern sandıklarından” Anadolu kökenlileri küçümsemeye bayılan bu zümrenin üyeleri söz konusu “solculuk” ve “laiklik” ve de “modern yaşam” olduğunda “müslüman Türkiye’den” farklı olduğunu iddia ettikleri “Kıbrıs’ı” överken “havalara girmeye de” bayılıyorlar.

Bazıları “kendilerinin Türkler ile hiç bir ilişkisi olmadığını” iddia edebilecek kadar “ayakları yerden kesilmiş uçmakta” olan bu zümre şimdi “dini” keşfetti.

Son zamanlarda halkı etkilemek amacıyla akıllarınca bir “korku yayma” faaliyetleri içindeler.

Aslında “müslüman mahallesinde salyangoz” satmaya çalışmaktalar.

Nerdeyse tamamı müslüman olan Kıbrıs Türk Halkı’nı “Aman dikkat müslüman Türkler Kıbrıs’ı ele geçiriyor! Varoluşumuz tehlikede!” diye kışkırtmaya çalışmaktalar.

Utanmasalar yakında “yobaz hristiyanlar tarafından başlatılan” muhteşem bir Türk Filmi olmaya aday “Fetih 1453” filminin “hristiyanlar tarafından seyredilmemesi” kampanyasını KKTC’de yürütmeye kalkacaklar.

Aslında dertleri ne “Külliye”, ne “Cami”, ne “Din Dersleri”, ne de “İlahiyat Okulu”!

Asıl dertleri Türkiye!

“AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan KKTC’yi bir İslam Devleti yapacak” cümlesi ile Kıbrıslı Türkler’in Türkiye’ye olan sıkı bağlarını koparabileceklerini sanmaktalar.

Gerçekte Kıbrıs’ta bu yönde “Türkiye’den gelen bir tehlike yok”. Kıbrıslı Türkler zaten müslüman. Dini inançlarını diledikleri gibi yaşamaktalar.

İsteyen camiye gidiyor, istemeyen gitmiyor.

İsteyen oruç tutuyor, istemeyen tutmuyor.

Aynı Türkiye’de olduğu gibi!

Oysa “ikinci sınıf vatandaşı olmaya özendikleri Rum Kesimi dini yaşam açısından çok daha tutucu”. Türkiye’nin en yobaz dincileri ile Rum Kesimi’nin malüm papazları arasında “yobazlık” açısından ne fark olduğunu merak bile etmiyorum. Irkçılık ve Türk Düşmanlığı Rum Kesimi’nde en büyük desteği kiliseden almakta.

Ama bu bizim KKTC’deki malüm zümrenin derdi değil. Onlar “her şey pahasına Türkiye ile bağları koparmak üzerine inşa etmekteler çıkar hesaplarını”.

Bu nedenle de Kıbrıslı Türklerin gözünü korkutmak ve onları “Türkiye’den soğutmak” için eylemlerini planlamaktalar. “İlahiyat” tartışmasını bahane edip öğrencilere karne vermemek bile “mübah” bu zümre için.

Kıbrıslı Türkler müslüman!

“Kaçın müslüman Türkler geliyor! AK Parti sizi müslümanlaştıracak!” propagandası ile olsa olsa dinlerine daha da sıkı bir şekilde sarılırlar!

1618300cookie-checkKıbrıs’ta “Müslümanlar Geliyor” kışkırtması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.