Kıbrıs’ta sığınmacı Çinli artıyor

Sığınma isteyenler, uluslararası anlaşma gereği sınırdışı edilemiyor.


ALİTHİA ve diğer gazeteler, Rum Yabancılar ve Göçmenlik Dairesi’nin önce turist daha sonra kaçak göçmen olan Çinliler konusunda eli-kolu bağlı olduğunu belirterek, bunun nedeninin, Güney Kıbrıs ile Çin turizm örgütleri arasında anlaşma bulunması olduğunu öne sürdü.


Gazete, Yabancılar ve Göçmenlik Dairesi’nin, AB anlaşması uyarınca, siyasi sığınma talebinde bulunanları sınır dışı edemediğine de dikkati çekti.


Haberi, “Çinliler Bize Kalıyor” şeklinde veren gazete, bir daire yetkilisinin açıklamasına dayanarak, Yabancılar Dairesi’nin ülkesine geri dönmeyen Çinlileri tespit etme çabasına girdiğini yazdı.


Habere göre bir ay içerisinde Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden 91 Çinli turistten 70’i, yani yüzde 75’i Ada’da kaldı.


Nisan ayından bugüne kadar Güney’e Çin’den tur niteliğinde dört grup gitti. 25 Nisan’da Güney’e 10 Çinli giderken, bunlardan sadece bir tanesi ülkesine geri döndü. 22 Mayıs’ta giden 17 turistten 10’u ülkesine geri dönüş yaptı.


Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lillikas, yapılan anlaşma gereği bu yıl Güney’e Çin’den 30 bin turistin gideceğini belirtti.


POLİTİS’e göre Lillikas, Çinli turistlerin ülkelerine geri dönmesiyle ilgili soruya verdiği yanıtta, Güney’de kaçak kalanların arandığını ve ülkelerine geri gönderileceğini söyleyerek, bunun Çin ve diğer ülkelerden büyük oranda turistin getirilmesi çabalarını durdurmayacağını da ifade etti.

680290cookie-checkKıbrıs’ta sığınmacı Çinli artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.