“KCK müzakereye dönmeye hazır”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ın İdil ilçesinde düzenlediği grup toplantısında, silahların susmasıyla ilgili çağrılarına PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’dan olumlu yanıt geldiğini belirterek, “‘Biz karşılıklı olarak silahları susturmaya ve müzakereye dönmeye hazırız’ diyorlar. Ankara’ya düşen şey silahta, çatışmada, operasyonda ısrar etmek olmamalı artık” diye konuştu.

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesine gitmek için yola çıkan ancak güvenlik güçlerinin izin vermemesi üzerine İdil ilçesinde bulunan HDP’liler, grup toplantısını da İdil Belediyesi Kültür Merkezi’nde yaptı. Grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkan SELAHATTİN DEMİRTAŞ, Türkiye’nin çeşitli illerindeki parti binaları ile doğuya yolcu taşıyan otobüs firmalarına ‘terörü kınama’ adı altında 400 saldırının gerçekleştirildiğini söyledi. Ancak bu saldırıların Ak Parti, devlet ve MİT organizasyonuyla yapıldığını savunan Demirtaş şunları kaydetti:

“Parti binalarımıza ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarına toplamda 400 saldırı gerçekleştirildi. Açık bir ırkçılık, açık bir faşizm, devlet eliyle MİT organizasyonuyla, hükümetin de teşvikiyle gerçekleştirildi. Fakat bizi inciten bunlar değil. Manavgat’ta, Alanya’da, Bursa’da, İstanbul’da 10 yıllardır, beraber çalışanlar, yaşayanlar, esnaflık yapanlar, bitişik komşusu tarafından saldırıya uğradı. Beraber lokantacılık, konfeksiyonculuk yapanlar bir akşam baktılar ki, esnaf komşuları dükkanlarını yakıyor. Karadeniz, Çukurova, Marmara’ya mevsimlik işçi olarak gidenler, sırf Allah onları Kürt yarattığı için saldırıya uğradılar. Çocuklarıyla birlikte evleri, çadırları minibüsleri ateşe verildi. İşte bu ırkçılıktır. Bunun terör protestosu ile alakası yoktur. Cumhurbaşkanı’yla, Başbakan’ıyla birlikte 2 gün boyunca izlediler.

‘ÇATIŞMADA ISRAR EDİLMEMELİ’

Güvenlik güçlerinin Cizre de yaptığı PKK propagandasını, 30 yıldır PKK Cizre’de yapamamıştır. Geceleri sokaklara çıkıp, tankla, panzerlerle evleri tarayan özel harekâtçılar anonslarla, halka hakaret eden, küfür eden özel harekâtçılar, zannediyorlar ki şu anda halka boyun eğdiriyoruz. Ben savcı olsam hepsini PKK’ye yardım yataklıktan tutuklar, içeri atarım. Yaptığımız çağrılara KCK’den olumlu yanıtlar geliyor. ‘Biz karşılıklı olarak silahları susturmaya ve müzakereye dönmeye hazırız’ diyorlar. Ankara’ya düşen şey silahta, çatışmada, operasyonda ısrar etmek olmamalı artık. Bugün Cizre’den başlayarak küçük, küçük adımlarla karşılıklı güven verecek adımlarla bu işi barışa doğru götürmemiz lazım.

Barış sürecinin umutla gittiği günlerde baldıran zehiri içmek kolay. Tam baldıran zehiri içileceği günlere gelindi. İşte bu günler tam da o cesaretin, tam da o fedakarlığın yapılacağı günlere gelindi. Bir bakıyorsunuz baldıran zehircileri ortada yok. Hani ne olursa olsun vazgeçilmeyecek, ne olursa olsun dönülmeyecekti? ‘Bedeli ne olursa olsun canımızla bile ödemeye hazırız’ diyenler, nerde şimdi, nerde o siyasetçiler?”

1464070cookie-check“KCK müzakereye dönmeye hazır”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.