Köşe yazarlarının kampanyası meclise taşındı

Gazeteci kökenli Yağız, Milletvekili olmasının yanında 40 yıllık gazeteci ve yazar olduğunu da anımsatarak, “köşe yazarlarının patronları tarafından uyarılmasını istemeniz üzerine her görüşten birçok yazar size tepki gösterdi ve bu amaçla bir imza kampanyası başlattı. Milletvekili olmanın yanı sıra yaklaşık 40 yıllık bir gazeteci-yazar olarak sorma gereksinmesini duydum” ifadelerine yer verdi. Köşe yazarları Erdoğan’ın bu çıkışı üzerine bir imza kampanyası başlatarak tepkilerini göstermişlerdi.

GÜLAY GÖKTÜRK’ÜN KATILMA NEDENİNE DİKKAT ÇEKTİ

Başbakan Erdoğan’a, “köşe yazarlarının farklı görüşlerine bakmadan aynı noktada buluşmalarını ve tepkilerini dile getirmek için imza kampanyası başlatmalarını nasıl karşılıyorsunuz? sizin basın özgürlüğü anlayışınıza uygun mudur? sorusunu yönelten Yağız, ayrıca şu soruların yanıtını aradı:

– Sadece, farklı görüşlerden çok sayıda gazeteci-yazarı n bir araya gelmesi bile, sizin gazete patronlarını ve yazarlarını, çok sert biçimde ve hatta tehdide varan uyarmanız konusunda haksız olduğunuzu ortaya koymuyor mu?

– Kampanyaya katılanlar, “Biz aşağıda imzası bulunan köşe yazarları, Başbakan Erdoğan’ın gazete patronlarının köşe yazarlarını kontrol etmesi gerektiğini savunan açıklamasının varlığımızı borçlu olduğumuz basın özgürlüğüne ve genel olarak ‘demokratik Türkiye’ idealine aykırı, vahim bir düşünce olduğunu düşünüyor ve bu açıklamayı protesto ediyoruz” diye açıklama yaptılar. Yazarların açıklamasını, ileri demokrasi açısından ele aldığınızda nasıl değerlendiriyorsunuz?

– Kampanyaya imza atanlardan Bugün Gazetesi Yazarı Gülay Göktürk, kampanyaya katılma nedenini açıklarken, “Bugüne kadar köşe yazarının Başbakan’ın isteği ile kovulmamış olması bu sözlerin vahametini ortadan kaldırmıyor. Biz burada bir anlayışı protesto ediyoruz. Köşe yazarları son dönemde farklı kamplarda… Hatta kıran kırana mücadele verir olsa da bu noktada ortak tavrın önemli olduğunu düşünüyorum. Biz kavga etsek de dövüş etsek de böyle bir meselede ortak tutum alabiliyoruzu göstermek istedim” dedi. Bu sözleri nasıl karşılıyorsunuz?

– Zaman zaman gazete patronları ile yazarlarını eleştiren ve bazı gazetelerin okunmaması için çağrıda bulunan bir başbakan olarak, şimdi de size karşı imza kampanyası açmaları nedeniyle yazarları uyarmayı düşünüyor musunuz? Onları kampanyalarından vazgeçirmek için bir girişiminiz olacak mıdır? Bu yazarları patronlarına şikâyet edecek misiniz?

1500530cookie-checkKöşe yazarlarının kampanyası meclise taşındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.