Keşifteki PKK’lılara saldırı

Beytüşşebap İlçesi’nin yanında bulunan Küçük Kato Dağı’nda bulunan ve eskeri birliğin güvenliğini sağlayan 2 üs bölgesine saldırı planı yapmak üzere keşif yapmaya gelen bir grup PKK’lı saat 22.00 sularında, insansız hava araçları tarafından tespit edildi. Görüntülerin Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndaki merkeze ulaşması ardından, operasyon hazırlığı başlatıldı.

Verilen koordinatlar doğrultusuna 2 kobra helikopter, saat 22.30 sıralarında Küçük Kato Dağı’nda tespit edilen PKK’lılara bomba yağdırdı. Havadan kobra helikopterlerinin bombaladığı teröristlere, güvenlik üs bölgelerinde bulunan nöbetçiler de uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Farkedildiklerini anlayan PKK’lılar kaçmaya çalışırken, helikopterden yapılan atışlarda izli mermiler ilçe merkezinden de çıplak gözle görüldü.

Silah sesleriyle birlikte caddede bulunan bir kadın, çocuklarının elini tutarak eve girerken, kahvedeki erkekler de dışarı çıkıp operasyonu izledi. Yaklaşık yarım saat süren yoğun ateş ve bombardıman sonrası ölü ve yaralı sayısı hakkında açıklama yapılmadı.

1308020cookie-checkKeşifteki PKK’lılara saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.