Kelepire gidecek sanat eserleri Detroit’te…

Belediyeye ait ne var ne yoksa alacağına mahsuben kapatmaya kalkışanların yanı sıra ABD’nin sanat müzayedecileri Detroit’in ünlü sanat müzesindeki resim, heykel ve diğer şeylere göz koydu. Yakında yok pahasına en değerli sanat eserlerinin el değiştirmesi bekleniyor.

ABD Federal Hükümetinin bunca zamandır yardım eli uzatmasına karşılık bir türlü belini doğrultamıyan Detroit Belediyesi sonunda iflas bayrağını çekip alacaklılara teslim oldu. Aylardan beri belediye hizmetlerini doğru dürüst veremiyen Detroit Belediyesi, artık en basit çöp toplama işini dahi hakkıyla yapamaz oldu. Bu durumda borçların ödenmesi, yahut Federal Hükümetin omzuna yıkılması Başkan Obama’nın takdirine ve bir işaretine kaldı.

Öte yandan alacaklı hizmet gören firmalar paramızı isteriz diye tutturunca Detroit Belediyesine ait satılıp savılacak ne varsa bütün mal varlığı da gündeme geldi. Bu durumda Belediye’nin Müzelerindeki paha biçilmez tablolar, eserler, yazmalar, hasılı değerli sanat eserleri için müzayede yapılacağı söylentisi ortalıkta dolaşmaya başladı. Ancak Belediye yetkililerinden Başkanın basın sözcüsü Bill Nawling, ¨Satılacağı umut edilen bu değerli şeyler için henüz bir kararımız olmadı¨ diye konuştu, bunun üzerine sanatseverlerden para sahibi olanlar arasında hem üzüleni hem de parasız olanlar içinde sevineni görüldü. Örneğin, Müzede bulunan eserlerden birisi Flaman Ressam Hans Memling’in 1475 yapımı bir tablosu da bu eserler arasında bulunuyor.

1552660cookie-checkKelepire gidecek sanat eserleri Detroit’te…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.