Kelime bilgisi için çalışma ipuçları

Kelime bilginizi genişletmek ve dilinize  hakim olmayı edinmek için aşağıdaki çalışma ipuçlarını kullanın.


1-Kuvvetli bir kelime bilgisini devam ettirmek için, onu kullanın.Eğer bilgi kullanılmazsa veya sık sık hakkında konuşulmazsa, o kaybolur ve orijinal olarak öğrenmede girilen gayret, israf edilen çabadır.   Kelimelere çalışın ve onları sık sık yazma ve konuşmanızda kullanın.
2- Merkezi bir fikir etrafında kelimeleri  gruplar içinde düzenleyin. İlgili olan kelimeler beraberce gruplandırılabilir. Benzer anlamı olan kelimeleri çalışmakla, daha önceden bilinmeyen o kelimeleri muhtemelen daha çok  hatırlayacaksınız.
3-Onu okurken bir pasajın  bağlamına dikkat edin.  Bir pasajın bağlamı, bilinmeyen kelimelerin anlamı hakkında  önemli ipuçları içerebilir. O anlamı bulmak için ipuçlarını tamamen beraber koymak zorundasınız.
4-Hem Latince hem de Anglo-Sakson  öneklerini anlamak, birçok kelimenin anlamına ani bir  açılım verecektir. Özel bir önekin anlamını bir kere öğrendiğinizde, o önekle başlayan tüm kelimelerin   bir avantajına sahip olacaksınız. Ne kadar çok önek öğrenirseniz, karmaşık kelimeler  o kadar daha kolay  olacaktır.
5-Önemli Latince kökleri çalışın ve öğrenin. Bir kök, birkere bir önek veya sonek bir kelimeden kaldırıldığında kalan kısmıdır. Tam anlamıyla bir kökün anlamını bilmek, uzun bir kelime listesinin anlamını ortaya çıkaracaktır.
Kelime bilginize her gün çalışın. Bilginizin genişlemesi , konuşma ve yazmadaki güveniniz  boyunca büyüyecektir.


* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından Bridget Logan’ın makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.


http://www.pekiyi.150m.com
[email protected]

710690cookie-checkKelime bilgisi için çalışma ipuçları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.