Kemer sıkmaya, genel grev…

Yunanistan’da hükümetin yeni kemer sıkma önlemlerine tepki olarak bugün sendikaların çağrısıyla 48 saatlik genel grev yapılıyor.

Yeni önlemler ilave vergilerle maaş ve ücretlerde kesinti öngörüyor.

Kamu ve özel sektördeki sendikalar, birçok kişinin işini kaybetmesine neden olacak önlemlere “Grevlerin anası”yla karşılık vereceklerini söylüyor.

Grev nedeniyle kamu hizmetleri büyük ölçüde duracak, resmi daireler ve dükkanlar kapalı kalacak. Uçak seferleri yapılamayacak.

Rekor seviyesideki bütçe açığını kapamaya çalışan Yunanistan borçlarını ödeyemeyecek duruma düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun euro bölgesinde ağır bir krize yol açmasından endişe ediliyor.

Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu IMF, iki kurtarma paketi karşılılığında kamu harcamalarında önemli oranda kesintiye gidilmesini talep etti.

BBC Atina muhabiri, son birkaç haftadır protesto eylemlerinin hız kazanmaya başladığına dikkat çekiyor.

Muhabirimiz günlerdir çöplerin toplanmadığını, bakanlıkların personelleri tarafından işgal edildiğini aktarıyor.

Papandreu destek istediGrev nedeniyle iki gün süreyle ülkede hayatın durması bekleniyor. Uçak, tren ve otobüs seferleri yapılmayacak, taksiler ve kamyonlar çalışmayacak. İlk kez küçük işletmeler ve esnaf da greve katılıyor.

Sendikalar bugün ve yarın kemer sıkma önlemlerini oylanacağı parlamento binası önünde göstriler düzenleyecek. İktidardaki sosyalist Pasok partisi mecliste dört sandalye fazlasıyla çoğunluğa sahip. Ancak bazı milletvekilleri aleyhte oy kullanacakları tehdidinde bulundu.

Başbakan Yorgo Papandreu, dün gece milletvekillerinden önlemler için destek istedi ve “Ülkemizin kazanması için hükümet olarak, parlamento grubu olarak bu savaşta sebat etmeliyiz” dedi.

1315140cookie-checkKemer sıkmaya, genel grev…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.