Kemer’de HES’e karşı isyan var!

24 Temmuz Çarşamba günü yapılacağı duyurulan Ağva deresindeki HES projesiyle ilgili ÇED toplantısı öncesinde bir basın açıklaması yapan CHP eski ilçe başkanı Umut Güneş, tüm Kemerlileri dayanışmaya çağırdı.

AYNI YERDE MİKRO HES’E DAVA AÇILMIŞTI

Bir süre önce ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek CHP’den Kemer Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Avukat Umut Güneş, geçtiğimiz yıl Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı işletme Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras ve AKP’li GATAB Meclis üyelerinin oylarıyla Kesme Boğazı’nda mikro HES kurulması girişimin iptaline yönelik dava açtıklarını anımsattığı açıklamasında, söz konusu davanın halen sürdüğünü kaydetti.

BÖLGEYİ CEHENNEME ÇEVİRECEK

HES’lerin bir gereklilik olduğunu ancak nereye, kime ve ne şartlarda yaptırılacağının çok iyi analiz edilmesi gerektiğini dile getiren Güneş, aksi durumda HES’lerin doğayı yok edeceğini, çevresindeki halkın yaşamını tehdit edeceğini ve bulunduğu bölgenin bütün güzelliklerini götürerek cehenneme çevireceğini ileri sürdü.

‘BU KADAR VURDUMDUYMAZLIĞA HAKKIMIZ VAR MI?’

Nükleer’de olduğu gibi HES’lerde de insana ve doğaya ihanet çizgisinde özensizce ilerlendiğini öne süren Güneş, akarsuların yanı sıra yüzlerce yıllık tarihin de rant alanları yaratmak adına peşkeş çekildiğinin altını çizdiği açıklamasında, “böylesine önemli bir konuda bile herkes cebimi nasıl doldururum derdinde. Yıllardır, yüzlerce sivil toplum kuruluşu bildiri yayınlıyor. Bilim adamları çıkıp konuşuyor, bölge insanı derdini anlatıyor. Peki kimin umurunda? Sesimizi duyan var mı? Bu kadar vurdumduymaz ve bu kadar doğa sevmez olmaya hakkımız var mı?” diye sordu.

HES’E KARŞI DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Kemer halkına HES projesine karşı dayanışmaya ve direnme hakkını kullanma çağrısında bulunan Güneş, Kemer’de yaşayanları ÇED toplantısının yapılacağı salonun önünde buluşmaya davet ederek, bunun Kemer’e vefa borcu olmasının yanında insanlık borcu olduğunu da sözlerine ekledi.

1552670cookie-checkKemer’de HES’e karşı isyan var!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.