Ken Loach ve Rebecca O’Brien: Nuriye ve Semih’in yanındayız

İngiltere’nin efsane sinema yönetmeni Ken Loach ve filmlerinin yapımcı şirketi Sixteen Films’in direktörü Rebecca O’Brien akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek mesajı gönderdi.

Loach ve O Brien, Açık Gazete ve Evrensel Londra’ya gönderdiği mesajda Gülmen ve Özakça’nın yanında oldukları ve yaşadıklarından da büyük üzüntü duyduklarını ilettiler.

İki sinemacının mesajı özetle şöyle:

““Erdoğan, iktidarı ve sessiz kalan medyanın mağduru olan Nuriye ve Semih’e buradan desteğimizi ve selamlarımızı gönderiyoruz. Bizim politikacılarımız da dahil olmak üzere adalet ve açık demokrasiyi savunan herkesin Nuriye ve Semih’in görevlerine derhal iade edilmelerini talep etmeleri gerekir…”

Açık Gazete Editörü Faruk Eskioğlu, iki usta sinemacının mesajını şöyle yorumladı:

“Küresel dünyada yaşıyoruz. Artık güvercinin kanadını kıranların hiç bir şey yanına kâr kalmayacak. Gülmen ve Özakça’nın haklı talepleri artık uluslararası boyutta. Britanya Film Akademisi tarafından verilen BAFTA ödülleri töreninde konuşan sosyalist yönetmen Ken Loach, sinemacıların safının yoksulların yanı olduğunu söylemişti. Çektiği her film dünya sinemasında konuşulan Ken Loach ve yapmıcısı Rebecca O’Brien yarın Nuriye ve Semih’in haklı mücadelesini film yaptıklarında ne olacak? Erdoğan iktidarı kritik aşamadaki Gülmen ve Özakça’nın taleplerini derhal kabul etmeli. Unutmasınlar ki Gezi de böylesi bir inatla başlamıştı…”

Ken Loach ve filmlerinin yapımcı şirketi Sixteen Films’in direktörü Rebecca O’Brien ödül töreninde

KEN LOACH NE DEMİŞTİ?

Geçen Şubat’ta BAFTA ödülü alan Ken Loach’un tarihi konuşmasının tamamı şöyle:

“Akademi’ye filmin anlattığı doğruları desteklediği için teşekkür ederim. Bu ülkede yaşayan yüzlerce, binlerce insan bu doğruların farkında. Hükümetin bu ülkenin en yoksul ve savunmasız insanlarına karşı vurdumduymaz ve zalimce davranması utanç verici. Bu zalimlik yardım edeceğimize söz verip dışarıda bıraktığımız göçmen çocuklara da uygulanıyor. Bu da utanç verici. Fakat filmler çok fazla şey yapabilir. Bizleri eğlendirebilir, ürkütebilir, hayal dünyalarına götürebilir, güldürebilir ve bizlere gerçek dünya hakkında bir şeyler anlatabilir. Kusura bakmayın, politik bir konuşma için saat biraz erken. Bildiğimiz gibi bu gerçek dünyada işler daha da kötüye gidiyor. Bir tarafta zenginler ve güçlüler, servet sahipleri ve ayrıcalıklı olanlar, büyük şirketler ve onların yanında duran siyasetçilerin, diğer tarafta bizlerin olduğu bir mücadele başlıyor. Ve sinemacılar, buradaki gerçek sinemacılar, bu mücadelede hangi tarafta olacaklarını biliyorlar. Bu tür şatafatlı ve görkemli organizasyonlarda yer alsak da bizler insanlarımızın yanındayız. Ödül için teşekkür ederim.”

2091460cookie-checkKen Loach ve Rebecca O’Brien: Nuriye ve Semih’in yanındayız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.