Kendini yetiştirmiş örnek insan

Acaba ne diyecekler, yaptığım işin hakkını verebildim mi diye? Her meslekte bu böyledir. Böyle olması da eşyanın tabiatında vardır. Önemli olan işin ucundan başlayan insanı kazanabilme adına teşvik etmek olmalı, söz ve davranışlarımız.


Bende ilk yazmaya başladığımda çevremden olumlu konuşmalar işittim dersem yalan olur.


Ama bir kişi var ki, bu konuda kendisine binlerce teşekkür ederim. İşte herkesin yazamaz dediği anda, beni yazmaya cesaretlendiren çok değerli, hayatta ki model insan Ali Erkan Kavaklı hocamı takdim etmek istiyorum.


Ali hocam, gibi değeri tanıma fırsatı bulduğum için kendimi bahtiyar addediyorum. İlk konuşmayla birlikte özellikle tanışma esnasında kendisinden çok etkilenmiştim. Çünkü çok mütevazı davranıyordu. İlk tanıştığımda otuz dokuz eseri vardı. Beş yüze yakın konferansı mevcuttu.


Bundan sonra ki yazımda, sizlere çalışmalarını ve en büyük değerleri olan eserlerini tanıtmaya çalışacağım.


Antalya ‘dan , yüz elli kilometrelik yoldan, bulunduğum ilçemize normal otobüsle geldi. Halkımızın içinden biri olduğunu anlarız buradan.


Ben yazarım, şu kadar kitabım var demeden, özel muamele istemeden, burun kıvırmadan, ilk hoş geldinizle ve de beraber olduğumuz kısa zaman diliminde kendisinden, çok bilgi, görgü, konuşma üslubu yöntemlerini bizzat yaşayarak öğrendim.


Bizim insanımızın çoğu küçücük kariyer basamağına çıkınca, eski kendi bulunduğu konumdakilere bile tepeden baktığı dünyada yaşıyoruz. Bizim için yazarımızın, değerli ilim, fikir, düşünce adamımızın böyle yüksünmeden gelmesi çok önemliydi.


Konuşmalarında hiç olumsuzluğa yer yoktur. Mutlaka konuşmalar bize olumsuz gibi gelse, onun için, onda iyi taraf vardır. İyi yönü var diyerek konuyu kapatmaz, anlatır.


İçimizden emekli olanlardan da takdire şayan yönleri, örnek alınacak davranışları var. Çoğu insanımız kitapla olmayı bırakın, günlük yayınlardan bile bigânedirler.


Emekli olmasına rağmen Ali Erkan Kavaklı Bey her zaman okur, yorumlar, gazetelerde yazar. Konferanslara davet edilince, görev bilerek gelir.


Yeni çalışmasının olduğunu söyleyince ne kadar sevindim.  Telefonda öyle güzel, olumlu cümleler söyledi ki, insan şöyle diyor; telefon ne kadar ücret yazarsa yazsın, hocamı dinleyeyim. İlim adamıyla konuştuğum zamanı dünyada en değerli geçirdiğim, saatler olarak görüyorum.


Çünkü Ali Erkan Kavaklı Bey öğretmen. Öğretmen olması münasebetiyle insanları tanıyor, insanların iletişimin boşa geçmemesi için fırsatını değerlendirerek öğretici konuşmalar yapıyor.


İstanbul’da yazarsınız, kırk eseriniz yayınlanmış, Anadolu’nun ücra köşesinden size telefon açan birine cevap veriyorsunuz. Mütevazılık ve ulaşılabilirlik bu olsa gerektir.


Telefona yetişemezse, o sizi arıyor.


Zamanında içinden çıkmakta zorlandığım anlarda istişare ettiğim de bile, kardeşim beni ilgilendirmez dememiştir. Kendisi, sanki problemi yaşayan biri olur, çözüm yollarını sıralardı. Senin derdin sana demezdi.


Gerçekten kendimi çok şanslı görüyorum. Bizim huyumuz vardır. Değerli kişileri dünyada iken tebrik etmeme gibi. Ali Erkan Kavaklı hocamın değerini ve kıymetini bilelim. (Övülmekten de hiç hoşlanmaz kendisi)


Aslında çıkar için olmayan, samimi tebrikleri zaman geçirmeden sunmak gerekiyor. Kişiler öldükten sonra denmedik övücü sözleri sıralarız, tüh be ne cevhermiş de kıymetini bilememişiz mi dedikten sonra mı dillendirelim?


Faydalı kişilerin, dünyada yok mu takdir edilmeye hakkı? Onlar fikir üretirler, karşılığında teşekkürü bile çok mu görmeliyiz?


Asla kaybetmeden kıymetlerin, değerini bilmeliyiz. Eserleriyle tanışmalıyız. Kim bilir şimdi Anadolu’nun hangi kentinde konferans vermektedir?


Kaybettikten sonra ağlamanın, övmenin, kıymetini bilemedik dense ne olur, denmese ne olur? Aramızda mevcut iken çalışmalarını, yaptıklarını, faydalı olduğu konuları dile getirerek teşekkür ettik mi, o zaman kadirşinas kişi oluruz.


Eserlerini önümüzde ki yazımda tanıtmaya çalışacağım.

714560cookie-checkKendini yetiştirmiş örnek insan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.