Kenya’da seçim sonrası şiddet: 259 ölü

Önceki gün Devlet Başkanı Mwai Kibaki’nin yeniden seçildiğinin açıklanmasının ardından yoğunlaşan şiddet olaylarında en az 259 kişi öldü. .

Polis ve Kisumu kenti morgu yetkilileri, dün gece meydana gelen çatışmaların ardından 66 kişinin cesedinin daha bulunduğunu belirtti. Polis yetkilileri, kentin Kondele bölgesinde 3, Eldoret kenti ve civarındaki çatışmalardaysa 18 kişinin öldüğünü açıkladı.

Bu arada AB seçim gözlem heyeti, devlet başkanı seçiminin sonuçlarıyla  ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması talebinde bulundu.

Heyet başkanı Alexander Graf Lambsdorff, bağımsız soruşturma yapılabilmesi için tüm seçim merkezlerinden elde edilen sonuçların yayımlanmasının gerekli olduğunu düşündüklerini belirterek, seçimin uluslararası ve bölgesel kriterlere uymadığını söyledi.

Kenya’da devlet başkanı seçimini Mwai Kibaki’nin kazandığının  açıklanmasından sonra, oyların sayımında hile yapıldığını iddia eden  muhalefet yandaşları sokağa dökülmüştü. Muhalefet lideri Raila Odinga ise Kenyalıları barışçı kitlesel eylemler düzenlemeye davet etmişti.
 

1164140cookie-checkKenya’da seçim sonrası şiddet: 259 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.