Kerkük’e seçim için 100 bin taşıma oy

Ergeç, “Seçim için Kerkük’e Süleymaniye, Erbil ve Dohuk’tan 100 bin kişi getirdiler ve aynı gün geri götürdüler. Bu yapılanlar, Kerkük ve Irak üzerinde oynanan büyük bir oyundur” dedi.

Ergeç, ITC Merkez Bürosu’nda düzenlediği basın toplantısında, Iraklıların bir yıl içinde 3 defa sandık başına gittiğini, yıllarca bu demokratik imkandan mahrum olan Iraklıların bu hakkı elde etmişken yeterince kullanamadığını belirtti.
Seçimden önce ve sonra özellikle Türkmen bölgelerinde kanunsuz şeylerin yaşandığını, olumsuzlukların seçim kuruluna yapılan baskılarla başladığını kaydeden Ergeç, “Seçim boyunca iller arasında gidiş geliş yasaktı. Ama seçim için Kerkük’e Süleymaniye, Erbil ve Dohuk’tan 100 bin kişi getirdiler ve aynı gün geri götürdüler” dedi.

Seçim günü bazı şeylerin kontrolden çıktığını ve ihlallerin olduğunu aktaran Ergeç, polislerin oy pusulası bittiği gerekçesiyle seçmenleri geri çevirdiğini bildirdi.

Yoğun bir şekilde mükerrer oy kullanımının olduğunu, gözlemcilerin seçim merkezlerinden çıkarıldığını ifade eden Ergeç, şöyle dedi:

“ITC olarak mükerrer oy kullanımını tespit ettik ve bunları seçim kuruluna bildirdik. Kurul, bunları heyetler gönderip incelemezse tarafsızlığını kaybetmiş olacaktır. Bu yapılanlar, Kerkük ve Irak üzerinde oynanan büyük bir oyundur. Türkmen Cephesine hakim olunmak isteniyor. Biz bu seçimin gerçekleri yansıtmayacağını düşünüyoruz. Seçimlerin bazı yerlerde tekrarlanmasını istiyoruz. Çünkü, buradaki seçim bir komediye dönüşmüştür. Seçimden sonra her gün basın toplantıları düzenlenip ihlaller açıklanıyor. Bu seçim önceki seçimden daha kötü geçmiştir.
Ayrıca dün gece de Almas bölgesindeki büromuza saldırı oldu. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.”

1120640cookie-checkKerkük’e seçim için 100 bin taşıma oy

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.