'Kerkük'te çözüm uzlaşıyla bulunmalı'

Ankara'yı ziyaret eden Portekiz Dışişleri Bakanı Luis Amado ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları da yanıtlayan Babacan,Kerkük ile ilgili konuların aslında Irak'ın tümünü ilgilendiren konular olduğunu ifade ederek, "Kerkük adeta Irak'ın küçük bir modeli, küçük bir örneği gibi. Farklı gruplar orada temsil ediliyor ve Kerkük ile ilgili yaşanabilecek sorunların Kerkük'ün dışındaki bölgelere de sirayet etmesi riski her zaman var. Onun için Kerkük'ün istikrarını biz Irak'ın istikrarıyla direkt alakalı olduğu için önemsiyoruz" diye konuştu.


Babacan, Kerkük'te tek taraflı alınacak kararlar ve tek taraflı atılacak adımların daha çok zorluk ve sıkıntı getireceğini söyledi.


"ULUSAL PROGRAM"


Ali Babacan başka bir soru üzerine de Türkiye'nin AB sürecine kendi yapacakları açısından baktığını, kendileri için önceliğin Türkiye'nin içinden geçeceği reform süreci olduğunu kaydetti.


Türkiye'nin 2008 yılına ait ulusal programının da 5 aylık bir çalışmadan sonra tamamlanmış durumda olduğunu söyleyen Babacan, "En son geçen hafta bakan arkadaşlarımızın gözden geçirmesi için kendilerine ilettim, bu hafta sonuna kadar onlardan gelecek görüşleri de aldıktan sonra bu ay içinde biz 2008 ulusal programımızı neticelendirmiş olacağız" dedi.

1064170cookie-check'Kerkük'te çözüm uzlaşıyla bulunmalı'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.