“Kesintilere karşı 1 Mayıs’ta alanlara”

1 Mayıs 2014 dünya çapında bir kez daha emekçilerin, ezilenlerin, sömürüye, eşitsizliğe ve sermaye sınıfına karşı birlik, beraberlik ve işçi sınıfının ve emekçilerin mücadele ve dayanışmasını gösterecekleri bir güne sahne olacak. Dünya çapında sermaye hükümetlerinin tasarruf politikaları biz emekçileri etkilerken, daha fazla işten atmalarla, hayat pahallılığı ile, işsizlikle, yoksullukla ve sosyal haklarımızın ortadan kaldırılmasıyla yüz yüze kalıyoruz. İşçi sınıfının ve emekçilerin hak alma mücadelesi, haklarını koruma mücadelesi de devam ediyor. Dünyanın bir çok ülkesinde sınıf kardeşlerimiz bu saldırılara karşı sendika ağalarına, sendika bürokratlarına rağmen kitlesel yürüyüşlerle, grevlerle, gösterilerle tepkilerini gösteriyor.

Yaşadığımız ülke İngiltere’de de emekçiler hergün sermayenin yeni bir saldırısı ile yüz yüze kalıyor. Geçtiğimiz 1 Mayıs’tan bu yana Londra’da insan hayatını tehlikeye atıcak boyutta 12 İtfaiye merkezi kapandı. Londra gibi büyük bir şehirde 30 kişilik sınıflarda eğitim gören çocuklarımızın daha iyi bir eğitim görme hakkı, öğretmenlerin çalışma koşullarına yönelik yapılan saldırılarla ellerinden alınmaya çalışılıyor. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı yetiştiren emekçi kardeşlerimiz eğitim hakkına yönelik bu saldırılara karşı grevlerle cevap verdiler. Henüz belediyelere ayrılan bütçelerde yapılan öncesi kesintiler daha hayata tam olarak geçmemişken, Mart ayında açıklanan bütçe ile belediye servislerinde daha fazla kesinti olacağı duyuruldu. Bu yaşadığımız belediyelerin servislerin azalması yada ortadan kaldırılması, belediyelerde çalışan emekçilerin işten atılmaları yada daha kötü koşullarda çalışması demektir. Çalışanların ve sosyal yardım alanların ücretlerine enflasyon altı zam yapılırken, temel tüketim ürünleri başta olmak üzere, kira ve belediye vergiside dahil olmak üzere yapılan zamlar enflasyonun altında seyretmiyor ve hayat pahalılığı gün geçtikçe artıyor. Ulusal Sağlık Servisi (NHS)’nin bütçesinde kesinti yapan hükümet, NHS’in verdiği hizmetleri özel şirketlere açarak, halkın sağlığı üzerinden kar elde edilmeye çalışılıyor. Yıllık 9 bin sterlin harç parası ödeyemeyecek olan bir çok gencin üniversite hayalleri suya düşürülüyor. Akademilerle, Free Schoollara kısacası eğitimin özelleştirilmeye çalışılmasıyla eğitimin kamunun denetiminden çıkması planları ilkokulara kadar dayanmış durumda. Sermaye partilerinin çok kültürlülüğü ve göçmenleri hedef alan politika ve söylemleri, UKIP gibi aşırı sağ partilerin pirim yapmasını sağlıyor. Özellikle Mayıs 22’de yapılacak olan yerel ve avrupa parlementosu seçimleri yaklaşırken hedef şaşırtarak günah keçisi olarak göçmenleri gösteren söylemler ana medyada, gazetelerde ve tartışma platformlarında dilden düşmüyor. Amaç ise yerli ve göçmen emekçilerin birlikte mücadelesini engellemek, herşeyin sorumlusu olarak göçmenleri göstermek, ve halklar arasında önyargıları arttırarak saldırı politikalarını rahatça hayata geçirmektir.

İşte emekçilere yönelik bu saldırılara karşı; işçilerin, emekçilerin mücadelesiyle kazanılmış hakları korumak ve yerli-göçmen emekçilerin birliğini, beraberliğini dosta düşmana göstermek için düzenlenen 1 Mayıs’a, biz Türk, Kürt ve Kıbrıslı emekçiler olarak katılmalı, yerli ve göçmen emekçi kardeşlerimizle kol kola alanlarda yerimizi almalıyız. Tasarruf politikalarına karşı haklarımızı korumak, sosyal hak ve yardımlarımız, NHS`imiz ve sağlık hakkı, işimiz, ekmeğimiz ve geleceğimiz için haydi 1 Mayıs’ta alanlara…
______________

Tarih: 1 Mayıs 2014
Buluşma Saati: 10.00
Buluşma Yeri: Day-Mer (Stoke Newington) ve Londra Toplum Merkezi (Tottenham)
Yürüyüş Yeri: Clerkenwell Green (Mark Kütüphanesi’nin Önü)

Day-Mer (Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi)
NLCH (Londra Toplum Merkezi)
Daha fazla bilgi için: 020 7275 8440 ve [email protected]

850770cookie-check“Kesintilere karşı 1 Mayıs’ta alanlara”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.