KESK mitingi polis müdahalesiyle bitti

Ankara Valiliği, normalde toplantı ve yürüyüşlere kapalı olan Kızılay Meydanı’ndaki gösteriye saat 18:00’e kadar izin verdi.

Polis, saat 17.35’ten itibaren yapılmaya başlanan anonsların ardından, göstericilere saat 19.05’te toplumsal olaylara müdahale aracı TOMA’larla ve coplarla müdahale etti.

Bu sırada, öğlenleyin sayıları 10 bine kadar çıkan göstericilerin sayısı düşmeye başlamıştı.

Aralarında KESK ve DİSK’e bağlı sendikaların, meslek odalarının ve sol grupların üyeleriyle çok sayıda gencin olduğu yaklaşık 4 bin kişilik kitle; Kolej, Demirtepe ve Sıhhiye yönlerine doğru dağıldı.

Kolej ve Demirtepe yönüne gidenler, bir süre sonra meydana geri dönmek için harekete geçti.

Apartmanlara ve iş merkezlerine sığınanlar da Kızılay civarında toplanmaya başlayıncı, polis bu gruplara tekrar müdahale etti. östericiler ise polise herhangi bir karşılık vermedi.

Polisle sloganlar atan göstericiler arasındaki kovalamacalar yoğun yağmur altında devam ederken, Kızılay’daki trafik 19:30 itibariyle yeniden açıldı.

Acil servis kaynaklarının verdiği bilgiye göre, ilk polis müdahalesinin ardından en az 5 kişi tedavi için hastanelere başvurdu.

KESK’in bir buçuk günlük grevi sona ererken, sosyal medyada, Ankara’daki Tunalı Hilmi Caddesi’nde saat 20.00’de gösteri çağrısı yapıldı.

Polisin 5 gün boyunca tıklayın yoğun gaz kullanması nedeniyle, Kızılay civarında dolaşanlar gözlerinin ve boğazının yandığını hissediyor. Bu yüzden polis gaz kullanmasa da çoğu kişi maskeyle dolaşıyor. (Sinan Onuş / BBC)

1384260cookie-checkKESK mitingi polis müdahalesiyle bitti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.