Keskin nişancı Juba geri döndü

Görüntülerde, kendini Irak’taki İslam Ordusu’nun “keskin nişancı tugay komutanı” olarak tanıtan bir kişi, “Amerikan yönetimi, halkına yalan söylemeye devam ediyor ve Irak’ta öldürülen çocuklarının gerçek sayısını açıklamıyor. Biz, bu zavallı insanlara doğruları anlatmaya çalışıyoruz. Umarız onlar da uyanırlar” diye konuşuyor.

EFSANE OLDU

Juba’nın internetteki ilk görüntüleri 2005’te yayınlanmış ve görüntüler şok etkisi yapmıştı. 2006 yılı Ekim ayında yayınlanan ikinci kasette ise Juba “Bağdat Keskin Nişancısı” adını alarak bir mit haline getirilmiş ve işgalcilere karşı nefretin sembolü olarak, genç Iraklılar arasında kahraman ilan edilmişti.

“Bağdat Keskin Nişancı’sı, No 3” isimli son video kasette 10 Amerikan askerinin vurulması gösteriliyor. Kasette, yüzü bulanık hale getirilen ve kefiyye takan şahıs, ABD’nin askeri kayıpları hakkında yanlış bilgiler açıkladığını belirtiyor. Söz konusu şahıs, geçmişte Irak ordusundaki Tabuk keskin nişancı silahını kullandıklarını ancak ele geçirilen çok sayıda Amerikan keskin nişancı silahı sayesinde eylemlerini daha başarılı ve kolay gerçekleştirdiklerini söylüyor. (AKŞAM)

1164330cookie-checkKeskin nişancı Juba geri döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.