Ketenci, Başbakan’a taşeronluğu sordu

İsveç Devlet Radyosu’nun verdiği bir haberde Türk güvenlik birimlerinin yurt içinde ve yurt dışında yaptığı operasyonlarda ABD tarafından terörist olduklarından kuşkulanan kişileri yakalayarak hiç sorgulamadan CIA’ya teslim edilip edilmediğini sordu.   
   
SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci, İsveç Radyo ve Devlet Televizyonunun verdiği  bir haberde Türk güvenlik birimlerinin yurt içinde ve yurt dışında yaptığı operasyonlarda ABD tarafından terörist olduklarından kuşkulanan kişileri yakalayarak hiç sorgulamadan CIA’ya teslim ettiğinin iddia edildiğini belirterek, bu konuyu TBMM açıldığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a soracağını belirtti.


SHP Genel Sekreteri Ketenci yaptığı yazılı açıklamada, TBMM açıldığında Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması istemi ile soru önergesi vereceğini bildirdi.


Ketenci, İsveç Devlet Radyosu’nun verdiği bir haberde Türk güvenlik birimlerinin yurt içinde ve yurt dışında yaptığı operasyonlarda ABD tarafından terörist olduklarından kuşkulanılan kişileri yakalayarak hiç sorgulamadan CIA’ya teslim ettiğinin iddia edildiğini belirtti.


Ketenci, 7 Mart 2005 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan CIA’ya ait bir uçağın Danimarka’da Kopenhag Havaalanı’na indiği, 23 saatlik bir beklemeden sonra tekrar havalanıp, İzlanda’nın Rejkavik Havalanı’na indiğini, uçağın daha sonra da ABD’ye indiğini hatırlattı.


Washington Post Gazetesi’nin, ABD’nin ülke dışında bazı doğu Avrupa ülkelerinde gizli hapishaneler oluşturduğu iddiasında bulunduğunu belirten Ketenci, Türkiye’nin önümüzdeki günlerde uluslararası platformda çok ciddi bir suçlama ile karşılaşmasının olası gözüktüğüne işaret etti. 7 Kasım Pazartesi günü TBMM’ye konu ile ilgili bir soru önergesi vereceğini kaydeden Ketenci, Başbakan Erdoğan’dan şu soruları yanıtlamasını isteyecek:


– 7 Mart 2005’de Türk topraklarına inen CIA’ye ait uçak, Türkiye’den yolcu almış mıdır? Yolcu alınmış ise bunların isimleri nedir?
– Türk güvenlik birimleri iddia edildiği gibi ABD’nin taşeronluğunu yaparak bazı kişileri yakalamış ve sorgulama yapmadan CIA’ya teslim etmiş midir?”


İLGİLİ HABERLER:
‘Türk güvenlik birimleri CIA’nın taşeronu’
Türkiye-CIA ilişkisine soru önergesi




 

1026170cookie-checkKetenci, Başbakan’a taşeronluğu sordu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.