Bu kez PTT’de sağ gösterip sola vurdular

PTT’de OHAL KHK’sı gerekçe gösterilerek 23 isim açığa alındı. Bazı kentlerde sadece Alevilerin açığa alınması tepki topladı.

PTT’de FETÖ gerekçesiyle başlatılan idari soruşturmalar kapsamında farklı kentlerde 23 isim için açığa alma işlemi yapıldı.

Bu isimlere açığa alındıkları da tebliğ edildi. Tebligatlarda, terör örgütleri ile bağlantılı ya da ilişkileri oldukları şüphesiyle görevleri başında bulunmasında sakınca görülen personelin haklarında disiplin soruşturması yürütülmesine ve bu süreçte açığa alınmalarına karar verildiği belirtildi.

AKP Adalet

Ancak açığa alınanların 19’unun sol görüşlü isimlerin üye olduğu haber-Sen sendikasına üye olması tepki çekti. KESK’e bağlı Haber Sen’in merkez yöneticilerinden Musa Özdemir ve Seyran Şik Karabulut ile Disiplin Kurulu Üyesi Nedime Şahin de açığa alındı. Gezi olayları sırasında gözaltına alınıp serbest bırakılan Can Deliduman da açığa alınan isimler arasında bulunuyor.

4’ü de Alevi

Malatya’da ise açığa alınan 4 ismin hepsinin Alevi olması tepki çekti. Yasin Çakmak, Serkan Sunay, Muzaffer Şenel, Hüseyin Şenel adlı PTT çalışanları hakkında daha önce aynı yerde çalışan bir kişinin BİMER’e ihbarda bulunduğu, bu ihbar üzerine soruşturulan bu isimlerin aklandıkları ve sahte ihbar nedeniyle bu kişiden şikâyetçi oldukları ortaya çıktı.

Buna karşılık, soruşturmada sadece bu 4 ismin açığa alınması, kentteki sivil toplum örgütlerinin tepkisine yol açtı. Açığa alınanlar dava açmaya hazırlanırken, yakınları, 4 ismin hepsinin Alevi olmasının Malatya’daki bölge yöneticilerinin tutumundan kaynaklandığını iddia etti.

Açığa alınanların yakınları, haklarında FETÖ iddiaları ortaya atılan bazı yöneticilerin soruşturmaları sulandırmak için bu yolu izledikleri iddiasında bulundu ve konuyu Meclis’e taşıyacaklarını belirtti.

2022610cookie-checkBu kez PTT’de sağ gösterip sola vurdular

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.