Köhler’den namus cinayeti mektubu

Köhler, Neukölln’deki Thomas Morus Okul Müdürü Volker Steffens’e namus cinayetiyle ilgili olarak bir açık mektup gönderdi.

Hatun Sürücü cinayetinin ardından gündeme gelen Thomas Morus Okulunda üç öğrencinin “cinayeti tasdiklediklerini” okul müdürü kamuoyuna açıklamış ve bu gelişme de kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanı Köhler, Okul Müdürü Volker Steffens’e gönderdiği mektubunda, açıklama dolayısıyla teşekkür ettiğini vurgulayarak, müdürün öğrencilerin açıklamasını kamuoyuna taşımasını doğru bulduğunu ifade etti.

Köhler, bu açıklamanın, gençler arasındaki hoşgörüsüzlük ve şiddet eylemlerini hakkında kamuoyunun konuşma imkanı bulduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, bu olayların akabinde sözlü ve kuvvete dayalı şiddetin gözlenmesi gerektiğini ve buna benzer olayların sadece okullarda gözlemlenmediğini söyledi.

Gençler arasındaki problemlerin giderilmesi için ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Köhler, öğretmenler bu konudaki gayretlerine dikkat çekti. İnsani değerlerin aktarılmasının sadece okulların görevi olmadığını belirten Köhler, toplumun da buna katkıda bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhart Körting ise Cumhurbaşkanı’nın gönderdiği açık mektubu onayladığını belirtti. Köhler’in açık mektubunu öven Körting, böylelikle azınlıklarla alakalı problemlerin sadece belediyelerin değil de federal düzeyde de ele alındığının göstergesi olduğunu dile getirdi.

1112600cookie-checkKöhler’den namus cinayeti mektubu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.