İki belediye başkanı görüştü

İstanbul Belediye Başkanı  Kadir Toptaş, Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone’a Hıristiyan, Müslüman ve Yahudi sanatçıların seslendirdiği şarkıları içeren bir CD  ile İstanbul’u anlatan bir kitap ve çini bir tabak hediye etti. Londra Belediye Başkanı Livingstone da Toptaş’a Londra kitabı verdi.


İki başkan Londra Belediye binasının önünde gazetecilere fotoğraf cektirdi. Bu sırada yakındaki inşaattan gelen 4 Türk işçisi Kadir Toptaş’la sohbet etti.
 
Fotoğraf çekiminin ardından Toptaş ve Livingstone belediye binasında görüştü. Toptaş ve Livingstone toplu taşımacılık, ulaşım ve otoların şehir içine girişlerinde ödenilen ücretler hakkında fikir alış verişinde bulundu.


Ken Livingstone toplantıya ilişkin şöyle konuştu. “Bu toplantı Türkiye ile İngiltere arasındaki bağı vurgulamak açısından önemli. Londra’da yaşayan 39 bin kişi Türkiye doğumlu. Belediye olarak sürekli Türk, Kürt ve Kıbrıslılarla sürekli temas halindeyiz. Sağlık, işsizlik. eğitim ve ırkçılık konularını görüşüyoruz. Ben Türkiye’nin AB’ye üyeliğini destekliyorum. Londra ile İstanbul arasında bağları kuvvetlendirmek, Londra’daki Türk toplumunun Londra yönetiminde daha fazla rol oynamasını istiyoruz.”

788170cookie-checkİki belediye başkanı görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.