İki F-4’e sabotaj ihtimali!

Eğitim uçaklarını hazırlamak için bakıma alan askerler, iniş takımlarının kablolarının kesildiğini gördü. Sabotaj ihtimaline karşı üstlere bilgi verildi. Hat bölgesine gizli kamera konuldu, bir astsubay 4 metre yüksekten düştü.

Önce Malatya’dan gelmişti kara haber. 24 Şubat günü eğitim uçuşu sırasında 4 pilotumuz şehit olmuş, ‘uçan tabut’ olarak adlandırılan RF 4-E cinsi keşif uçakları envanterden kaldırılmıştı. Sonra da Konya’dan gelen haberle yüreğimiz yanmıştı. 13 Mart’ta yine eğitim uçuşunda düşen ve iki pilotun şehit olduğu uçak ise modernize edilmiş F-4 uçağı idi. Bu iki olayla ilgili ‘sabotaj mı?’ tartışması yaşanmıştı. SÖZCÜ, bu iki olaya da ışık tutabilecek bir ayrıntıya ulaştı. İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde 6 Mart’ta meydana gelen bir ‘kazada’ Astsubay Üstçavuş Gökhan Yıldırım şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı “Olay iş kazası” açıklaması yaptı. Astsubayı ölüme götüren olayın perdesini aralayan SÖZCÜ hava üssündeki iki uçağa sabotaj düzenlendiğini ortaya çıkardı. Nasıl mı? Süreç şöyle gelişti:

UÇAK HANGARA GÖTÜRÜLDÜ VE…

Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde, hat bölgesinde beklemede tutulan eğitim uçakları uçuşa hazırlamak için bakıma alındığında, teknik personel çarpıcı bir durumla karşılaştı. Geçen ocak ayında, 829 kuyruk numaralı uçak, hattan çıkarılarak hangara götürüldü. Rutin kontrolde, uçağın iniş takımları ile bağlantılı kabloların kesildiği görüldü. Astsubaylar komuta kademesine bildirdi.. Aradan bir ay geçti. Şubat ayının son haftasında, pilotların planlı uçuş eğitimi için asıl ve yedek uçakların hazırlanması emri verildi. 806, 810 ve 830 numaralı uçaklar hazırlanmak için hangara alındı. Buradaki incelemede 830 numaralı uçağın kablolarının da kesik olduğu tespit edildi. Bir ay önce aynı akıbete uğrayan 829 numaralı uçağın hat bölgesinde yanı başında duran uçaktı.

HAT BÖLGESİNDE KAMERA SİSTEMİ YOKTU

Uçaklara sabotaj olayı hakkında soruşturma devam ederken, üs komutanlığı tedbir almak için harekete geçti. İlgili komutan, hat bölgesine kamera sistemi kurulması için, dışarıdan hizmet alımı yaparak uzman bir ekip getirtmedi. Hava üssünün muhabere taburunda görevli Astsubay Üstçavuş Gökhan Yıldırım, gizli kamera sistemi kurması için görevlendirildi. Hattaki çatının tavanına casus kamera yerleştirilmesi istenmişti. Oysa bu iş Yıldırım’ın uzmanlık alanı değildi. Yıldırım sadece telsiz telefon ve benzeri muhabere işlerinde eğitimliydi.

UZMANLIK VE GÖREV ALANI DEĞİLDİ

Emri yerine getirmek için 27 Şubat 2015 günü hattaki asma tavana çıkan Gökhan Yıldırım, montaj yapmaya çalışırken dengede duramadı ve düştü. 6 Mart’ta şehit oldu. 25 yaşındaki Gökhan Yıldırım, memleketi Soma’da toprağa verildi. İddiaya göre verilen emir hukuksuzdu. Fakat olay “İş kazası” raporu tutularak kapatıldı. Gökmen ULU / SÖZCÜ

1447960cookie-checkİki F-4’e sabotaj ihtimali!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.