İçki şişelerine sağlık uyarıları konulacak

İçki şişelerinin üzerindeki uyarılar, alkollü içeceklerin bir ünitesinin ne kadar olması gerektiği ve miktarlar konusunda bilgi içerecek.


Kamu sağlığından sorumlu Sağlık Bakan Yardımcısı Caroline Flint, içki şişelerindeki sağlık uyarılarının ne olacağına dair henüz kesin olarak karar verilmediğini, ancak uyarıların sigara paketlerinin üzerindeki “sigara öldürür” ifadesi kadar güçlü olmayacağını söyledi.


Bu arada, içki şişelerinin üzerine uyarı konulması fikrinin ilk olarak üç yıl önce tıp çevreleri tarafından ortaya atıldığı, ancak hükümetle içki sanayi arasındaki görüşmelerin ancak sonuçlanabildiği belirtildi.


Halen alkollü içecek üreticisinin kaçının uyarı uygulamasına gönüllü olarak katılacağının bilinmediğine dikkat çeken İngiliz basını, uygulama dışında kalan üretici sayısının fazla olması halinde hükümetin bunu yasal zorunluluk haline getirmekte de kararlı olduğunu duyurdu.


Uyarı etiketlerinde “limitinizi bilin”, “sorumluluklarınızı unutmadan içki tüketin” gibi ifadeler yer alacağı ve çeşitli içkilerin alkol miktarı hakkında açıklayıcı bilgiler içereceği belirtiliyor.


İngiltere’de yapılan araştırmalar, 7 milyondan fazla kişinin sağlık uzmanları tarafından belirtilen limitin üzerinde içtiğini ortaya koydu.

803030cookie-checkİçki şişelerine sağlık uyarıları konulacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.