İki kardeşe 500 kurşun

Önceki gece güvenlik güçlerinin ”Dur” ihtarına ateşle karşılık verildiği ileri sürülen olayda yaşamını yitiren 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş’ın Havza Devlet Hastanesi morgunda bulunan cenazesi yakınları tarafından alınarak Karşıyaka Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi.

Burada helallik alınması sonrasında Çetintaş’ın cenazesi Kevser Camisi’ne götürüldü.

Öğle vakti kılınan namazın ardından Çetintaş’ın cenazesi Havza Şehir Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze namazına Vali Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Havza İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Başara ile Çetintaş’ın ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

YOKSULLUKLA GEÇEN 16 YILLIK ÖMÜR

Sara hastası olduğu öğrenilen Gökhan Çetintaş’ın, “günlük işçi” olarak soğan toplama işinde çalıştığı bildirildi.

İki yıl önce evleri yanan baba Hasan Çetintaş’ın da bir çay ocağında çalıştığı kaydedildi.

ASKERLER SERBEST

Radikal gazetesinin haberine göre; olayla ilgili olarak 12 asker ve tim komutanı savcılıkta ifade verdi.

Askerler serbest bırakılırken, komutan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Komutan mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İKİ KARDEŞE 500 MERMİ

Bu arada, olay sırasında özel tim görevlilerinin 500 mermi ateşlediği öğrenildi.

Askerlerin 3 saat süren olayı şöyle anlattıkları öğrenildi:

“İstihbarat raporlarında gece saatlerinde oradan terör örgütü mensuplarının geçeceği belirtiliyordu. Raporlarda geçecek kişilerin üzerlerinde siyah montların bulunduğu belirtiliyordu. Bunun üzerine bölgeye pusu atıldı. Belirtilen saatte 2 kişinin geçtiği fark edildi ve raporlarda belirtildiği gibi siyah montlar vardı üzerlerinde. Yaklaşık 20 dakika bu kişiler izlendi. Daha sonra ‘dur jandarma’ diye 2 defa uyarıda bulunuldu. Ancak karşı taraftan 2-3 el silah sesi geldi ve ağaçlık bölgeye doğru kaçmaya başladılar. Bunun üzerine ateş açıldı. Oradan tam o saatte 2 PKK’lının geçeceği istihbaratını almıştık. 10 dakika boyunca yaylım ateşi açtık. Daha sonra canlı hedefe ateş açın emri verildi.”

1300580cookie-checkİki kardeşe 500 kurşun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.